Welk Nieuw Virus Bedreigt Android-smartphones?

Welk Nieuw Virus Bedreigt Android-smartphones?
Welk Nieuw Virus Bedreigt Android-smartphones?

Video: Welk Nieuw Virus Bedreigt Android-smartphones?

Video: Welk Nieuw Virus Bedreigt Android-smartphones?
Video: СРОЧНО УДАЛИ ЭТОТ ВИРУС С БРАУЗЕРА НА СВОЁМ ТЕЛЕФОНЕ ANDROID! 2024, Mei
Anonim

Samen met de populariteit van het besturingssysteem, groeit de interesse van virusmakers erin. Android OS is geen uitzondering. Een groot aantal mogelijkheden die inherent zijn aan een mobiel apparaat, openen ruimte voor malware.

Welk nieuw virus bedreigt Android-smartphones?
Welk nieuw virus bedreigt Android-smartphones?

Het nieuwe virus, dat Android-smartphones bedreigt, gebruikt geïnfecteerde apparaten op basis van het besturingssysteem van Google om een computernetwerk te creëren om spam te verzenden. Bewijs van de verspreiding van het virus werd ontdekt door een medewerker van Microsoft, dat concurreert met Google op de markt voor besturingssystemen voor mobiele apparaten.

Computernetwerk met mailservers Yahoo! verzendt spamberichten vanaf Android-apparaten. Hoogstwaarschijnlijk gebruikt dit een mobiele applicatie die is ontworpen om met Yahoo! Mail te werken. De geïnfecteerde apparaten bevinden zich, afgaande op de IP-adressen van de zogenaamde afzenders, in Rusland, Oekraïne, maar ook in Venezuela, de Filippijnen, Thailand en Chili. Deze geografische ligging van de verspreiding van het virus geeft aan dat gebruikers in deze landen mogelijk minder aandacht besteden aan computerbeveiliging en programma's van niet-geverifieerde bronnen op hun apparaten installeren, evenals "geplagieerde" gehackte versies.

De reputatie van Apple-smartphones, waarvan bekend is dat ze minder kwetsbaar zijn voor malware dan apparaten met het besturingssysteem van Google, is hard geraakt. De website van Kaspersky Lab meldt dat er voor het eerst een Trojaans paard is gespot in de Appstore voor iPads en iPhones. Blijkbaar is het gemaakt door Russische ontwikkelaars.

Ook deed zich een alarmerende situatie voor in Megafon, dat melding maakte van een verdacht Zoek- en Belprogramma, dat werd toegevoegd aan het aanbod van app stores voor mobiele apparaten met OS van Google en Apple. De productontwikkelaars zeggen dat je hiermee gemakkelijk kunt bellen via internet. Tegelijkertijd stuurt het programma na installatie spam naar contacten uit het telefoonboek met een uitnodiging aan gebruikers om wachtwoorden in te voeren van accounts in betalingssystemen, sociale netwerken, mailboxen om "volledig te profiteren van de mogelijkheden van de applicatie".

Aanbevolen: