Een Digitale DSLR-camera Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Digitale DSLR-camera Kiezen
Een Digitale DSLR-camera Kiezen

Video: Een Digitale DSLR-camera Kiezen

Video: Een Digitale DSLR-camera Kiezen
Video: ULTIMATE 2021 Camera Buying Guide! 2024, April
Anonim

Dus, na genoeg ervaring te hebben opgedaan, overal met een digitale "zeepkist" rond te rennen en overal foto's van te maken, besloot je je oude camera te veranderen in een professionele camera. De beste keuze voor jou is natuurlijk een DSLR. Maar je moet het verstandig kiezen.

Zoek niet naar de meest geavanceerde DSLR. Een goedkope is genoeg voor een beginner
Zoek niet naar de meest geavanceerde DSLR. Een goedkope is genoeg voor een beginner

instructies:

Stap 1

Let bij het kiezen van een digitale spiegelreflexcamera op de optiek. Bedenk dat de camera niet fotografeert, maar de lens. Daarom, als je gedachten hebt over het kopen van een dure camera met een goedkope lens, rijd ze dan naar de hel. Begin met het kopen van de basiskit en later met het aanschaffen van extra "effect"-lenzen. Wees niet gierig en koop een DSLR-camera van een bekende fabrikant. Het kost weliswaar meer, maar hiermee ben je verzekerd tegen mogelijke problemen met de aanschaf van lenzen en andere accessoires.

Stap 2

Nog een tip: bemoei je niet te veel met ergonomie. Ieder van ons heeft een bepaald leerpotentieel. Na verloop van tijd zul je je de interactie van al deze knoppen, schroeven en wielen herinneren. Natuurlijk wil ik met gemak werken, maar alleen dit gemak manifesteert zich in de tijd. Dus voor nu, schat de grootte en het gewicht van het apparaat.

Stap 3

Er zijn nog een paar regels waarmee u vertrouwd moet raken voordat u een DSLR kiest. Wat je vrienden en bezoekers van thematische forums ook zeggen, kies gerust een spiegelapparaat op instapniveau, ongeacht de fabrikant. Er zijn geen speciale verschillen tussen hen, behalve misschien alleen in kosten.

Stap 4

Als je meer aandacht besteedt aan het functionele deel, bedenk dan dat de meeste "gadgets" voor beginnende gebruikers van DSLR-camera's (zoals optische stabilisator, menu's met tips, spelmomenten) aanwezig zijn in modellen van Sony en Olympus. Vergelijkbare modellen van Canon en Nikon zijn duurder, maar ook serieuzer. Als je niet veel wilt betalen, koop dan goedkopere modellen, maar let op de fabrikant. Zoals eerder vermeld, biedt het kopen van een camera van een bekend merk u in de toekomst een gemakkelijke selectie en aankoop van accessoires voor de camera.

Stap 5

Denk goed na voordat je een DSLR koopt. Ga winkelen, "speur" het internet af. Beoordeel elk model dat u interesseert. Ontdek alle voor- en nadelen van dit model en beslis vervolgens welke van de plussen voor u belangrijker zijn en welke minnen het meest ongewenst zijn. Realiseer je dat de oplossing voor het probleem van het kiezen van een digitale spiegelreflexcamera aan de oppervlakte ligt. Na het maken van een nuchtere analyse, zul je het zeker vinden.

Aanbevolen: