Een Tv-settopbox Voor Digitale Tv Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Tv-settopbox Voor Digitale Tv Kiezen
Een Tv-settopbox Voor Digitale Tv Kiezen

Video: Een Tv-settopbox Voor Digitale Tv Kiezen

Video: Een Tv-settopbox Voor Digitale Tv Kiezen
Video: Digital TV NewMedia Solutions Digital TV Set Top box setup 2024, April
Anonim

Een digitale tv-settopbox is een klein apparaat dat speciaal is ontworpen om een digitaal signaal op te vangen en dit vervolgens naar een gewone tv te verzenden. De meesten zijn al overgestapt op dit formaat, dit komt door de goede geluidskwaliteit en heldere beelden.

Digitale televisie
Digitale televisie

tv-boxen

Elke digitale settopbox bestaat uit elementen als een behuizing, een ontvangst- en verwerkingsbord en een bedieningspaneel. De set-top box werkt als volgt: hij ontvangt een signaal, zet het om en verzendt het naar de tv, hetzij in analoog formaat (via RCA- of VGA-connector, u moet de tv in AV-signaalmodus zetten), of in digitaal formaat (via HDMI-connector, moet u overschakelen naar HDMI-signaal). Het gebruik van een settopbox kan de kwaliteit van televisie-uitzendingen aanzienlijk verhogen, hoe modern de tv ook is. Indien gewenst kan de settopbox zelfs worden gebruikt om een tv met een kinescoop aan te sluiten. Tegelijkertijd moet je begrijpen dat de kwaliteit van de uitzending onder andere afhangt van de schermresolutie.

Als belangrijkste voordelen die elke settopbox voor digitale tv heeft, kunnen een groot signaalverspreidingsgebied en een hoge beeldkwaliteit vanwege ruisimmuniteit worden onderscheiden. Bovendien omvat de lijst met positieve kenmerken energie-efficiëntie en optimaal gebruik van de frequentiebron. Een duidelijk voordeel is de uitbreiding van het aantal televisiezenders dat voor gebruikers beschikbaar is.

Een tv-settopbox voor digitale tv kiezen

Het is belangrijk om te weten hoe u een digitale tv-settopbox kiest die bij uw tv past en meerdere jaren meegaat.

  • Connectoren. Om een settopbox op een tv aan te sluiten, moeten beide apparaten geschikte connectoren hebben. Dit kunnen RCA- of SCART-connectoren zijn die typisch zijn voor oudere tv's, maar ook moderne HDMI. Als het juiste opzetstuk niet over de vereiste connector beschikt, kan een optionele adapter worden gebruikt.
  • Schermresolutie. Moderne settopboxen zijn in staat een signaal uit te zenden in HD- of Full HD-resolutie. Standard-definition televisie SDTV wordt op veel plaatsen niet meer gebruikt en raakt stilaan uit de mode.
  • Extra functies. Een digitale set-top box kan naast het ontvangen en transcoderen van een signaal verschillende functies vervullen. De toevoegingen omvatten de mogelijkheid van uitgesteld kijken en zelfs het opnemen van de overdracht naar een extern medium dat is aangesloten op de USB-poort van de settopbox. Benadrukt moet worden dat standaard tv-ontvangers niet zijn uitgerust met internettoegang en een signaal ontvangen via een antennekabel of van een externe antenne.
  • Internet en televisie. Veel ISP's in de stad bieden gebruikers de functie om tv te kijken via internet, en deze tv wordt IPTV genoemd. Dit betekent dat als de provider problemen heeft met internet, je ook geen tv in huis hebt. Maar aan de andere kant krijg je met zo'n aansluiting 50 of meer zenders in uitstekende digitale kwaliteit.
  • IPTV-functie. Het kan ook worden gebruikt in Android-settopboxen via speciale applicaties. In dergelijke settopboxen bevatten de applicaties ook een internetbrowser. Dergelijke apparaten worden met het netwerk verbonden via de ingebouwde Wi-Fi-module of via een LAN-ingang met behulp van een twisted-pair netwerkkabel.

De belangrijkste punten bij het kiezen van een settopbox:

  • Snelheid en stabiliteit van het functioneren. Dit punt is uiterst moeilijk te bepalen, omdat dit type kenmerk verschillende factoren combineert. Om meer gedetailleerde informatie over dit punt te krijgen, is het het beste om de beoordelingen te lezen van degenen die het apparaat hebben gekocht en getest.
  • Signaal ontvangst. Op basis van de reviews blijkt dat niet alle settopboxen in staat zijn om snel verbinding te maken met alle tv-zenders en een draadloze verbinding te vinden. Voor meer gedetailleerde informatie over het geselecteerde model, lees de recensies en controleer de werking van het apparaat direct in de winkel.
  • Waar voor je geld, technische kenmerken.
  • Het besturingssysteem dat wordt gebruikt.
  • Beheersgemak.
  • Koppel.
  • Extra functies. Bijvoorbeeld: ondersteuning voor SD-kaart, spraakgestuurd zoeken, mobiele bediening, enz.

Aanbevolen: