Een Digitale Tv Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Digitale Tv Kiezen
Een Digitale Tv Kiezen

Video: Een Digitale Tv Kiezen

Video: Een Digitale Tv Kiezen
Video: Hoe kies ik mijn tv formaat? 2024, Mei
Anonim

Een digitale televisie is een televisie waarin digitale signaalverwerking wordt uitgevoerd. Tegenwoordig omvat deze groep bijna alle vervaardigde apparaten. Bij het kiezen van een dergelijke tv moet je je laten leiden door een aantal criteria.

Een digitale tv kiezen
Een digitale tv kiezen

instructies:

Stap 1

Bekijk de definitie van digitale tv. Dit is de naam van het apparaat waarin digitale signaalverwerking wordt uitgevoerd voordat ze naar het weergaveapparaat worden gevoerd. Een televisie kan digitaal zijn, ook al kan hij alleen analoge signalen ontvangen. Maar een apparaat waarin alleen de afstemming digitaal wordt uitgevoerd, kan niet aan deze groep worden toegeschreven. Elke plasma- of lcd-tv is digitaal omdat deze een digitale beeldscaler bevat die een scaler wordt genoemd.

Stap 2

De keuze van de weergavetechnologie hangt af van hoeveel u per maand bereid bent te betalen voor het elektriciteitsverbruik van de tv. Het hoogste vermogen bij dezelfde schermgrootte wordt verbruikt door plasma-apparaten, het kleinste door vloeibaar-kristalapparaten. Een tussenpositie daartussen in deze parameter wordt ingenomen door beeldbuizen.

Stap 3

Kies uw schermgrootte op basis van de gezichtsscherpte van alle gezinsleden. Zelfs als je denkt dat een kleine tv genoeg voor je is, vraag je huishouden of het handig is voor hen om programma's op een klein scherm te bekijken. Maar onthoud dat zeer grote tv's, zelfs met de meest economische weergavetechnologie (LCD), aanzienlijk stroom kunnen verbruiken.

Stap 4

Onthoud welke apparaten u op de machine wilt aansluiten. Kies afhankelijk hiervan een tv met de gewenste combinatie van ingangen: composiet, S-Video, VGA, DVI, HDMI.

Stap 5

Het is zeer wenselijk dat de digitale TV en de tuner zijn ontworpen om digitale signalen te ontvangen (DVB-T-standaard). Over een paar jaar worden analoge televisie-uitzendingen in Rusland volledig stopgezet. In interne kabelnetwerken zal het echter nog lang blijven bestaan, bovendien kunnen digitale signalen op een gewone tv worden ontvangen met behulp van een speciale goedkope settopbox.

Stap 6

Overweeg een apparaat aan te schaffen met een functie voor het weergeven van video's van de YouTube-site. Het is voldoende om het aan te sluiten op een vrije aansluiting van de router - en u kunt dergelijke video's bekijken door ze met een gewone afstandsbediening te selecteren. Hiervoor moet de internettoegang natuurlijk onbeperkt zijn.

Aanbevolen: