Hoe 2 Tuners Op Een Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe 2 Tuners Op Een Tv Aan Te Sluiten
Hoe 2 Tuners Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe 2 Tuners Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe 2 Tuners Op Een Tv Aan Te Sluiten
Video: How to connect TV tuner | golu singh 2024, Mei
Anonim

Televisies met een schermgrootte van 17 inch of minder hebben vaak maar één video-ingang. Dit levert bepaalde problemen op wanneer twee tuners tegelijk worden aangesloten (bijvoorbeeld satelliet en kabel).

Hoe 2 tuners op een tv aan te sluiten
Hoe 2 tuners op een tv aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Schakel nooit van tuner door de kabels afwisselend op de tv aan te sluiten. Hierdoor ontstaat er een risico op slijtage van zowel de stekkers als de connectoren op de tv zelf. Als u bovendien per ongeluk de metalen delen van de stekker en de tv tegelijkertijd aanraakt, wanneer ze niet met elkaar zijn verbonden, wat betekent dat hun potentialen niet zijn uitgelijnd, is een pijnlijke elektrische schok mogelijk.

Stap 2

Om geen kabels meer te hoeven verwisselen, maakt u een op maat gemaakte handsignaalschakelaar. Bereid een plastic behuizing, zes RCA-connectoren en een tuimelschakelaar met twee wisselcontactgroepen voor. Schakelen is een groep contacten die één middelste en twee extreme terminals bevat, die op hun beurt met de middelste zijn verbonden. Een tuimelschakelaar met niet één, maar twee groepen van dit type wordt tweepolig genoemd. Hij heeft in totaal zes conclusies.

Stap 3

Boor gaten voor de tuimelschakelaar en connectoren in de behuizing en installeer vervolgens alle componenten. Wijs de aansluitingen als volgt aan: "Video in 1", "Audio in 1", "Video in 2", "Audio in 2", "Video uit", "Audio uit". Verbind de gemeenschappelijke contacten van alle connectoren met elkaar.

Stap 4

Sluit de centrale contacten van de connectoren als volgt aan: "Video-uitgang" - op de middelste klem van de eerste contactgroep van de tuimelschakelaar; "Audio out" - naar dezelfde uitgang van de tweede groep. Sluit het centrale contact van de video-ingang 1-connector aan op de eerste uiterste aansluiting van de eerste groep, en een soortgelijk contact van de video-ingang 2-connector op de tweede uiterste aansluiting van dezelfde groep. Sluit de audio-ingangen op dezelfde manier aan, maar gebruik de tweede in plaats van de eerste contactgroep. Verwissel de nummers van de ingangen zelf niet, anders komt het audiosignaal van de ene tuner en het videosignaal van de andere.

Stap 5

Koppel de stroom naar beide tuners en de tv los. Sluit de eerste tuner aan op de aansluitingen Video In 1 en Audio In 1, de tweede op de aansluitingen Video In 2 en Audio In 2. Sluit de tv aan op de aansluitingen "Video out" en "Audio out". Schakel daarna alle drie de apparaten in, selecteer de video-ingang op de tv en zorg er vervolgens voor dat de tv een signaal ontvangt van de ene tuner en vervolgens van een andere. Op dezelfde manier kunt u verbinding maken met een tv met slechts één video-ingang, bijvoorbeeld één tuner en één dvd-speler. Met twee van deze schakelaars kunnen vier apparaten worden aangesloten op een tv met twee ingangen. Het enige nadeel van deze oplossing is de onmogelijkheid om de ingangen van de afstandsbediening te schakelen.

Aanbevolen: