Hoe Een Tv Op Een Pc Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tv Op Een Pc Aan Te Sluiten
Hoe Een Tv Op Een Pc Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tv Op Een Pc Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tv Op Een Pc Aan Te Sluiten
Video: How to connect PC to TV with HDMI 2024, April
Anonim

Vaak willen gebruikers hun pc op de tv aansluiten om gemakkelijk films en foto's te kunnen kijken. Er zijn verschillende manieren om verbinding te maken.

Hoe een tv op een pc aan te sluiten
Hoe een tv op een pc aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Als de videokaart van de computer en de tv compatibele ingangen / uitgangen hebben (bijvoorbeeld S-Video of HDMI), wordt de verbinding beperkt tot het vinden van een geschikte kabel en het instellen van de tv op het ingangssignaal.

Stap 2

De nieuwste videokaarten hebben meestal geen TV-OUT, terwijl de tv's van de vorige generatie geen HDMI-ingang hebben. In dit geval kan soms een adapterkabel helpen, aan het ene uiteinde heeft het een D-SUB- of DVI-connector, aan het andere - SCART of RCA, geschikt voor elke tv. Houd er alleen rekening mee dat dergelijke adapters alleen werken als analoge videosignalen worden geleverd aan de uitgang van de videokaart van de computer, wat waar is voor de meeste laptops, maar niet overeenkomt met de waarheid voor de nieuwste desktopvideokaarten.

Stap 3

U kunt een adapter gebruiken die digitale pc-signalen direct omzet in analoge voor tv. Dergelijke apparaten worden geproduceerd door Aver onder de AverKey-reeks, waarvan AverKey Lite de meest betaalbare is. De methode werkt met elke tv en met elke pc, maar de beeldkwaliteit en kleurweergave laten te wensen over.

Stap 4

Houd er rekening mee dat de tv met elke verbindingsoptie geen volwaardige monitor kan vervangen. Films kijken op een grootbeeld-tv is natuurlijk veel handiger, maar helaas werkt het niet met tekst.

Aanbevolen: