Hoe Audio Van Een Computer Op Een Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Audio Van Een Computer Op Een Tv Aan Te Sluiten
Hoe Audio Van Een Computer Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Audio Van Een Computer Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Audio Van Een Computer Op Een Tv Aan Te Sluiten
Video: Connect Computer to TV With HDMI With AUDIO/Sound 2024, April
Anonim

Veel moderne tv's zijn uitgerust met een hoogwaardig audiosysteem waarmee u de tv-luidsprekers kunt gebruiken om naar muziek te luisteren, en aangezien muziekopnamen vaak op een computer worden opgeslagen, hoeft u alleen nog maar een manier te vinden om geluid van de computer uit te voeren. naar de televisie.

Hoe audio van een computer op een tv aan te sluiten
Hoe audio van een computer op een tv aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende opties voor het uitvoeren van geluid van een computer naar een tv, en de keuze van een ervan hangt af van de beschikbaarheid van bepaalde interface-aansluitingen in zowel de computer als de tv.

Stap 2

Misschien is de eenvoudigste en goedkoopste optie voor het uitvoeren van geluid naar een tv het aansluiten met een stereokabel met aan beide zijden een 3,5 mm-aansluiting. Deze kabels worden vaak meegeleverd met veel modellen mp3-spelers en kunnen voor meer worden gebruikt dan alleen het aansluiten op een muziekcentrum of auto-audiosysteem.

De kabel wordt aangesloten op de hoofdtelefoonaansluiting op de computer en op de tv op de Audio IN-aansluiting, die er ongeveer hetzelfde uitziet als de hoofdtelefoonaansluiting. De tv schakelt dan over naar de A/V-modus en het geluid van de computer is te horen via de tv-speakers. Als er meerdere A / V-modi zijn, moet u het afspelen van geluid op de computer inschakelen en de selectiemethode gebruiken om de gewenste A / V-modus te bepalen.

Stap 3

Een andere verbindingsmethode vereist dat beide apparaten een HDMI-interfaceconnector en een geschikte kabel hebben. HDMI-aansluitingen zijn te vinden op tv- en computermodellen die de afgelopen jaren zijn uitgebracht.

Verbind de computer en de tv met een HDMI-kabel en schakel de tv om het signaal van een externe bron af te spelen. Er kunnen verschillende modi zijn en u zult de gewenste moeten bepalen door de selectiemethode met behulp van een knop op de afstandsbediening, die meestal de aanduiding A / V of een vierkant pictogram met een pijl heeft. Het is mogelijk om een succesvolle verbinding te bepalen door het verschijnen van geluid van de computer in de tv-luidsprekers.

Aanbevolen: