Hoe Een Tablet Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tablet Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Een Tablet Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tablet Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tablet Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: Turn your old tablet into a second screen for your PC (2020) 2024, April
Anonim

Het eerste dat nieuwe tabletbezitters doen, is het op hun laptop aansluiten om muziek, films of tv-programma's op te nemen. Er zijn twee manieren om uw tablet aan te sluiten: via USB of Wi-Fi.

Hoe een tablet op een laptop aan te sluiten
Hoe een tablet op een laptop aan te sluiten

Voordat je een tablet aansluit op een laptop, moet je eerst één item inschakelen in de instellingen van de tablet zelf. Ga hiervoor naar de "Instellingen" van het apparaat, zoek de regel "Voor ontwikkelaars" en vink het vakje aan naast het subitem "Debugging via USB". Hiermee wordt de modus ingeschakeld zodat de tablet wordt gebruikt als een externe schijf (bijvoorbeeld om bestanden van laptop naar tablet te kopiëren of omgekeerd). Vervolgens kun je het apparaat aansluiten op je laptop.

USB-aansluiting

Dus om een apparaat via USB aan te sluiten, moet je de kabel aansluiten op de bijbehorende USB-aansluitingen op je tablet en laptop. Daarna verschijnt een bericht op de laptop dat er een nieuw apparaat is gedetecteerd en wordt u gevraagd om een stuurprogramma ervoor te zoeken en te installeren. Maar alle acties mogen alleen op de tablet worden uitgevoerd, dus u moet op de knop "Annuleren" klikken.

Vervolgens moet u op de tablet rechtsonder in het scherm op het USB-verbindingspictogram klikken en het item "USB-verbinding tot stand gebracht" selecteren. In het nieuwe venster moet u "USB-opslag inschakelen" selecteren. Het apparaat geeft een waarschuwing weer dat sommige toepassingen hun werk kunnen beëindigen, daarna moet u op "OK" klikken.

Nu is het geheugen van de tablet, inclusief extern geheugen, beschikbaar als extern opslagapparaat. Vanaf nu kunt u alle acties uitvoeren met bestanden en mappen op de tablet - ze verwijderen, kopiëren, bewerken, enz.

Om de tablet los te koppelen, moet u opnieuw op het USB-pictogram in de benedenhoek klikken en "USB-opslag loskoppelen" selecteren. Vervolgens moet u op de laptop het item "Apparaten en schijven veilig verwijderen" selecteren (in de lade) en dit apparaat uitschakelen. Windows zal u vertellen dat de hardware kan worden verwijderd, waarna u de kabel van de tablet kunt loskoppelen.

Wifi verbinding

De manier om een tablet via wifi met een laptop te verbinden is ingewikkelder dan het gebruik van een USB-kabel. Om een tablet aan een laptop te koppelen, moet je een speciale applicatie downloaden, bijvoorbeeld WiFi Transfer. En voor een laptop heb je elke FTP-client nodig, bijvoorbeeld Total Commander.

U moet dus eerst de app op uw tablet starten. In het venster dat verschijnt, worden het FTP-adres en de WLAN-status aangegeven - deze informatie moet op de laptop worden ingevoerd.

Vervolgens moet u Total Commander op uw laptop openen, de items "Netwerk" - "Verbinden met FTP-server" selecteren via de menubalk. In het nieuwe venster moet u op de knop "Toevoegen" klikken. Vervolgens moet u in het veld "Verbindingsnaam" een willekeurige naam van het netwerk invoeren en in de regel "Server [poort]" het FTP-adres dat op de tablet is opgegeven. Nadat u op "OK" hebt geklikt in het venster dat verschijnt, moet u in het veld "Gebruikersnaam" de WLAN-statuswaarde invoeren, die ook op de tablet werd aangegeven. Het wachtwoord is optioneel. Na een bepaalde tijd zal de laptop verbinding maken met de tablet - en de volledige inhoud van de tablet wordt weergegeven in Total Commander.

Aanbevolen: