Hoe Maak Je Een Touchscreen?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Touchscreen?
Hoe Maak Je Een Touchscreen?

Video: Hoe Maak Je Een Touchscreen?

Video: Hoe Maak Je Een Touchscreen?
Video: How To Make Any Laptop Touch Screen! 2024, April
Anonim

In het buitenland worden sensortechnologieën gebruikt in allerlei producten. Er zijn informatiekiosken en touchscreen-terminals voor winkels, om nog maar te zwijgen van auto-multimediasystemen, computers en PDA's. Ook in ons land is deze technologie wijdverbreid, maar feit is dat niet iedereen zich sensortechnologie kan veroorloven. Maar er is een manier om met je eigen handen een touchscreen te maken.

Hoe maak je een touchscreen?
Hoe maak je een touchscreen?

instructies:

Stap 1

Gebruik een gewone 15-inch monitor als grondstof. Draai de bevestigingsbouten los en verwijder de ring (mogelijk op de vergrendelingen, niet op de bouten - open ze met een schroevendraaier). Maak het scherm los van de monitorbehuizing. Doe dit voorzichtig om de interne lussen en draden niet te breken.

Stap 2

Leg het scherm opzij en ga aan de slag met de USB-controller. Wikkel het in met isolatietape, voor het geval dat (het wordt nog steeds niet warm, dus je hoeft je er geen zorgen over te maken). Lijm de dubbelzijdige tape op de achterkant, waarmee de controller aan de behuizing wordt bevestigd (het zal voldoende zijn, want er zal geen inspanning zijn op het touchscreen).

Stap 3

Lijm de USB-controller op de behuizing (lijm deze zo dat deze niet van achter de metalen kap naar buiten gluurt, maar op gelijke hoogte ligt, want dan moet je het scherm op zijn plaats zetten).

Stap 4

Verwijder de extra "ribben" van de onderkant van het ventilatorrooster van de monitor. Dit is om de USB-controllerkabel naar buiten te leiden. Gebruik hiervoor een soldeerbout en een gewoon scalpel of mes. Verwijder de kabel en zet deze vast met plastic banden (dan bungelt de kabel niet tijdens de montage en zal niet per ongeluk uitbreken tijdens het gebruik).

Stap 5

Spoel het beeldscherm grondig af en plak een dunne dubbelzijdige tape op het stalen frame van het beeldscherm. Lijm er vervolgens het touchscreen glas op. Verbind het touchscreen en de USB-controller met behulp van een lintkabel. Omdat de flex vrij dun is, wikkelt u deze om het scherm en rond de onderkant van het scherm. Lijm het ook zodat het niet bungelt.

Stap 6

Zet op de montageplaat. Als tijdens de installatie het voorpaneel op het touchscreen drukt en de bekabeling hindert, maak dan kleine uitsteeksels in de hoeken van de monitor en bevestig het paneel daaraan. Maak een proefrit met uw touchscreen. Als alles gelukt is, gefeliciteerd!

Aanbevolen: