Wat Is Een Touchscreen En Hoe Werkt Het?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Touchscreen En Hoe Werkt Het?
Wat Is Een Touchscreen En Hoe Werkt Het?

Video: Wat Is Een Touchscreen En Hoe Werkt Het?

Video: Wat Is Een Touchscreen En Hoe Werkt Het?
Video: How Touchscreen Works In Simple Words 2024, April
Anonim

Ondanks zijn bijna vijftigste verjaardag begon de touchscreen-technologie in ons land nog niet zo lang geleden aan populariteit te winnen. En nog steeds zie je iemand met ongeloof naar de betaalautomaat kijken en er nog harder naar kijken.

Wat is een touchscreen en hoe werkt het?
Wat is een touchscreen en hoe werkt het?

Noodzakelijk

Een computer met een internetverbinding, apparaten met touchscreen-technologie

instructies:

Stap 1

Touchscreen-technologie (uit het Engels t ouch-touch en screen-screen) werd meer dan 40 jaar geleden in het Westen ontwikkeld om de drukknopbediening te vervangen met als doel gebruiksgemak en ruimtebesparing op het werkoppervlak van geldautomaten. Later vond het toepassing in bijna alle gebieden van de moderne realiteit: van de al bekende smartphones en betaalterminals tot het dashboard in auto's. Het touchscreen is een touchscreen dat wordt bestuurd door aanraking met je vingers of een speciale stylus. Bovendien is door de afwezigheid van knoppen en dus de openingen ertussen, het risico dat stof of vocht in het apparaat zelf komt uitgesloten.

Stap 2

Naast een breed scala aan toepassingen van touch-technologieën, maken de monitoren zelf gebruik van verschillende systemen die menselijke aanraking kunnen herkennen. Het resistieve paneel bestaat uit twee platen, gescheiden door een diëlektricum en gecoat met een speciale geleidende verbinding. De bovenplaat is flexibel en de onderplaat is stijf. De lading gaat op dit moment door twee lagen en op het punt waar de gebruiker het scherm aanraakt. Deze verandering wordt door de elektroden aan de randen van de platen doorgegeven aan de controller, die het signaal verwerkt en de coördinaten van de aanraking berekent. Dit type scherm is het meest gebruikelijk, maar ondanks zijn eenvoud en lage kosten heeft het een belangrijk nadeel. De flexibele plaat is onderhevig aan snelle slijtage en is bestand tegen een miljoen aanrakingen op één punt.

Stap 3

Een grote "reserve" aan aanrakingen heeft een capacitief schermtype. Een ander voordeel ten opzichte van het resistieve model is de mogelijkheid om een scherper beeld door te geven. Het werkingsprincipe van dit type scherm is gebaseerd op het vermogen van een persoon om een elektrische lading te geleiden. In dit systeem bevindt de laag die de elektrische lading opslaat zich op het glazen paneel van de monitor. Op het moment van aanraken wordt een deel van de lading overgedragen aan de gebruiker. De afname van de lading op de capacitieve laag wordt door de elektroden doorgegeven aan de controller, die de coördinaten van de aanraking bepaalt.

Stap 4

Het meest interessante en dure systeem is de technologie van akoestische oppervlaktegolven. In plaats van elektroden worden piëzo-elektrische emitters in de hoeken van het scherm geplaatst, waardoor het signaal wordt omgezet in een ultrasone golf, die zich gelijkmatig door reflectoren over het hele gebied van het scherm verspreidt. Het ultrageluid wordt vervolgens gericht op een ontvanger, die de ontvangen trilling weer omzet in een elektrisch signaal.

Stap 5

Elke aanraking van het scherm leidt tot een verandering in het beeld als gevolg van de voortplanting van golven. De controller vergelijkt deze met de referentiematrix en berekent de gewenste coördinaat. De controller kan ook de drukkracht bepalen, wat naast een hoge nauwkeurigheid en hoge kwaliteit van het beeld een van de belangrijkste voordelen van SAW-panelen is.

Aanbevolen: