Hoe Vervang Je Een Touchscreen Op Je Telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe Vervang Je Een Touchscreen Op Je Telefoon
Hoe Vervang Je Een Touchscreen Op Je Telefoon

Video: Hoe Vervang Je Een Touchscreen Op Je Telefoon

Video: Hoe Vervang Je Een Touchscreen Op Je Telefoon
Video: How To Replace a Cracked Smartphone Screen! 2024, Mei
Anonim

Was een paar jaar geleden een apparaat met een touchscreen een gimmick, nu heeft bijna iedereen het. Maar wat de vooruitgang in de ontwikkeling van moderne elektronische apparaten ook is, en welke kwaliteit ze ook hebben, niets is verzekerd tegen allerlei soorten storingen.

Hoe vervang je een touchscreen op je telefoon
Hoe vervang je een touchscreen op je telefoon

Het is nodig

Schroevendraaierset (T4, T5, T6, etc.), dun hout of rubberen stick, nieuw touchscreen

instructies:

Stap 1

Als om wat voor reden dan ook het aanraakscherm van uw "apparaat" moet worden vervangen, zoek dan eerst het exacte model uit van zowel het apparaat zelf als het scherm. Hoewel je nu elk reserveonderdeel voor een bepaald ding kunt kopen, maar toch op veilig spelen om geen fouten te maken.

Stap 2

Het exacte model van uw apparaat (telefoon, tablet, etc.) staat aangegeven in het technisch paspoort, bekijk het (dit is later handig bij het bestellen of kopen van onderdelen voor reparatie).

Stap 3

Vind volledige instructies voor het demonteren van uw apparaat. Zo'n instructie kan in hetzelfde technische paspoort staan, maar als het er niet is, zoek dan zo'n demontagehandleiding op internet (het is beter als het een video-instructie is).

Stap 4

Kies de juiste schroevendraaiers en demontagegereedschappen (bijna alle fabrikanten bevestigen onderdelen van hun apparaten aan verschillende bouten). Draai alle bouten los en verwijder alle onderdelen die voorkomen dat het schild losraakt.

Stap 5

Als je bij het scherm komt, kijk dan naar de exacte code. Het staat meestal onderaan aangegeven.

Stap 6

Koop op een handige manier precies hetzelfde scherm (het is beter als je een oude display meeneemt naar de winkel). Vind je op je woonplaats niet exact hetzelfde scherm, plaats dan een bestelling via internet (als de zaak niet dringend is, dan kun je beter vanuit het buitenland bestellen, bijvoorbeeld via eBay, dan wordt deze langer vrijgegeven, maar goedkoper).

Stap 7

Verwijder na aanschaf van een nieuw beeldscherm de oude, die met een lintkabel aan het moederbord is bevestigd. Wees voorzichtig, de kabel is erg dun, dus maak hem zonder plotselinge bewegingen los met een zachte stok (als de dikte van je vingers je toestaat, dan kun je je vinger gebruiken).

Stap 8

Sluit ook voorzichtig de nieuwe afscherming aan door de lintkabel in de gleuf op het bord te steken.

Stap 9

Monteer het apparaat in omgekeerde volgorde van demontage. Draai de bouten stevig vast (maar niet met volle kracht). Schakel het apparaat in om te controleren of het werkt.

Aanbevolen: