Een Touchscreen Op Een Telefoon Repareren

Inhoudsopgave:

Een Touchscreen Op Een Telefoon Repareren
Een Touchscreen Op Een Telefoon Repareren

Video: Een Touchscreen Op Een Telefoon Repareren

Video: Een Touchscreen Op Een Telefoon Repareren
Video: Touch screen not working / touch problem / unresponsive touch screen - easy solution / fix 2024, April
Anonim

Waarschijnlijk zijn veel eigenaren van touchscreen-telefoons bekend met het probleem van verlies van schermgevoeligheid. Als het voor u duur is om het apparaat voor reparatie naar de serviceafdeling te sturen, zijn er verschillende manieren om de sensor te repareren zonder de hulp van specialisten in te schakelen.

Een touchscreen op een telefoon repareren
Een touchscreen op een telefoon repareren

Het is nodig

  • - kleine kruiskopschroevendraaier;
  • - zeskantige schroevendraaier;
  • - briefpapierwisser;
  • - plakband.

instructies:

Stap 1

Maak je werkgebied vrij van onnodige spullen. Gebruik een kleine doos om de bouten op te bergen, zodat ze niet verloren gaan. Scheid de zijkanten van de telefoon. Draai met een zeskantige schroevendraaier de twee bouten aan de onderkant van de achterklep en de twee bouten onder de zijwanden los. Vergeet ook niet om de twee schroeven in het batterijcompartiment te verwijderen. Waar de zijwanden zijn verwijderd, ziet u de vergrendelingen. Gebruik een schroevendraaier om de bovenklep los te wrikken. Schakel de schermconnector uit en gebruik een kruiskopschroevendraaier om de twee schroeven aan de bovenkant los te draaien. Zoek de hoofdtelefoonaansluiting in de rechterbovenhoek van het bord. Er zit een microfoon onder. Maak de connector los van de telefoonbehuizing en scheid het bord van het scherm.

Stap 2

Gebruik een gum om de kabelcontacten schoon te maken - ze moeten glanzen. Draai vervolgens het schild om en sluit het aan op het bord. Dan moet u dit ontwerp inschakelen. Bevestig de batterij aan het bord met plakband. Om een dergelijk ontwerp te laten werken, is het noodzakelijk om het slot te verwijderen, dat zich tussen de batterij en de CF-connector bevindt. Druk op de aan/uit-knop op het bord.

Stap 3

Storing bestaat meestal uit het contact van de lintkabel naar het aanraakscherm dat niet doorgaat. Om hier zeker van te zijn, plaats je een gum op het gebied waar het scherm en de kabel samenkomen. Druk er licht op en beweeg de stylus over het scherm. Als alles werkt, is het eenvoudig te repareren. Knip een rechte en zeer dunne strook gum, ongeveer 1 mm. Lijm deze strip vervolgens met lijm, die niet direct bevriest, op de contactplaats van de kabel met het scherm. Als tijdens de montage blijkt dat het scherm niet hersteld is, verplaatst u de gum gewoon naar een geschikte plaats.

Stap 4

Zet alle onderdelen in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Vergeet de microfoon en de plakband niet die je hebt achtergelaten om de batterij vast te zetten. Soms komt het voor dat demontage leidt tot een harde reset, bijvoorbeeld door een lege hulpaccu. Maak in dit geval Russification en start het herstelproces.

Aanbevolen: