Hoe Het Vermogen Van De Versterker Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Vermogen Van De Versterker Te Vergroten?
Hoe Het Vermogen Van De Versterker Te Vergroten?

Video: Hoe Het Vermogen Van De Versterker Te Vergroten?

Video: Hoe Het Vermogen Van De Versterker Te Vergroten?
Video: Versterkers #1 Hoe kies je een versterker? 2024, Mei
Anonim

Absoluut elke versterker wordt gekenmerkt door het maximale uitgangsvermogen van het signaal. Dit is het langdurige vermogen dat vrijkomt bij maximale belasting van de versterker. Maar soms vereist de situatie dat de belasting hoger is, en de "vulling" van de versterker kan dit niet bieden. Dan moet je het vermogen van de versterker verhogen.

Hoe het vermogen van de versterker te vergroten?
Hoe het vermogen van de versterker te vergroten?

instructies:

Stap 1

Voed alleen de eindversterkers die in de behuizing zitten met behulp van een aparte gestabiliseerde voeding met het juiste vermogen. Laat de voeding van de voorversterker los van de standaard voeding. De spanning van de stabilisatie-eenheid zal gelijk zijn aan de voedingsspanning zonder belasting. Dit zal nodig zijn om het vermogen ongeveer te verdubbelen voor dezelfde belastingsweerstand. Het gevaar bestaat echter dat de uitgangstransistoren het niet zullen overleven.

Stap 2

Als de eerste optie niet bij u past, voedt u de versterker via een aparte voedingseenheid met een hogere voedingsspanning ten opzichte van de standaard. Vind de versterkercircuits van Shushurin op internet. Nadat je de details hier en daar hebt gemoderniseerd, doe je alles opnieuw om in zijn schema te passen. Volgens deze schakeling moet het vermogen 100 watt zijn.

Stap 3

Als dit niets voor u is, gebruik dan de parallelle aansluiting van de uitgangen. Dit zal de meest juiste beslissing zijn, maar het zal leiden tot een radicale herontwikkeling van de versterker door een slotenmaker en het vereist bepaalde vaardigheden op het gebied van elektronica van je.

Stap 4

Maak in ieder geval een aparte voeding. In een standaard geval is een transformator van 250 W, en nog meer een transformator van 400 W, moeilijk te proppen. Schakel over van externe naar interne voeding. Probeer een ringkerntransformator te plaatsen; alleen dit kost natuurlijk al meer. Zorg er ook voor dat u de koeling van de radiatoren verbetert - installeer computerventilatoren in de buurt van de transistors. Sluit geen luidsprekers van minder dan 8 ohm aan.

Stap 5

Denk na over wat te doen met bescherming. Grof of slechts gedeeltelijk weggooien! Zorg ervoor dat u de uitschakelfunctie uitschakelt wanneer gelijkspanning verschijnt. Voor een kamer is bijvoorbeeld 20 vierkante meter tweekanaals 25 W voldoende, vooral gezien de akoestiek met normale krachtige bas.

Aanbevolen: