Hoe Het Vermogen Van De Buitenboordmotor Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Vermogen Van De Buitenboordmotor Te Vergroten?
Hoe Het Vermogen Van De Buitenboordmotor Te Vergroten?
Anonim

Als u een bootmotor moest kiezen, kwam u waarschijnlijk een situatie tegen waarin in de technische beschrijving van twee motoren, identiek in cilinderinhoud en massa, verschillende hoeveelheden pk's werden ontwikkeld door de eenheden. De vraag is logisch: hoe wordt het verschil in vermogen bereikt en is het mogelijk om het zelf te vergroten zonder te veel te betalen voor pk's?

Hoe het vermogen van de buitenboordmotor te vergroten?
Hoe het vermogen van de buitenboordmotor te vergroten?

instructies:

Stap 1

Analyseer de mogelijkheid om een bootmotor in een goedkopere uitvoering en met minder vermogen te kopen, zodat je deze vervolgens zelfstandig kunt ombouwen naar een krachtigere. Door de basismotor te boosten met een gemiddeld vermogen bespaart u geld en compenseert u het verschil in vermogen.

Stap 2

Inspecteer uw motor op de aan- of afwezigheid van een slagbegrenzer, controleer de specificaties van de unit. Meestal zijn de bloembladkleppen, de carburateur (zijn jets), het uitlaatspruitstuk en de schakelaar aan vervanging toe.

Stap 3

Om nauwkeuriger te bepalen welke onderdelen moeten worden vervangen, vergelijkt u de set onderdelen voor uw motor en de unit waarvan u de kenmerken wilt verkrijgen uit de onderdelencatalogus. Op deze manier kunt u de knooppunten identificeren die moeten worden verbeterd.

Stap 4

Verwijder de vermogensbegrenzer (kleine motoren) en verander de klepspelingen. Een andere manier om het motorvermogen te vergroten, is door de eenheden en onderdelen die verantwoordelijk zijn voor de inlaat en uitlaat, af te stemmen. Bewerkingen om het vermogen van de motor te vergroten, worden voor elk type afzonderlijk uitgevoerd.

Stap 5

Boor de carburateur van de motor door de diameter van de diffusor te vergroten. Om dit te doen, koppelt u eerst de verstuiver los van de carburateur (u moet er een koperen plug overheen boren), de verstuiverbuis, gas- en luchtdempers, het vlotterkamerdeksel en draai de stelschroeven los. Het is handiger om de straalbuis te demonteren door er een draad met een geschikte diameter in te steken. Installeer na het boren het spuitpistool, de straalbuis en andere onderdelen opnieuw. Sluit het gat boven de veldspuit af met een plug gemaakt van een geschikte schroef en borgmoer.

Stap 6

Roep de hulp in van een servicemonteur als u problemen ondervindt bij het doorvoeren van structurele wijzigingen aan de motor. Dit bespaart u tijd en moeite. Het zelf wijzigen van het motorvermogen kan een kostbaar proces zijn.

Aanbevolen: