Hoe Het Vermogen Van De Versterker Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Vermogen Van De Versterker Te Kiezen?
Hoe Het Vermogen Van De Versterker Te Kiezen?

Video: Hoe Het Vermogen Van De Versterker Te Kiezen?

Video: Hoe Het Vermogen Van De Versterker Te Kiezen?
Video: A SIMPLE Rule For Choosing An Amplifier | Ohms, Watts, & More 2024, Mei
Anonim

Als u een thuisbioscoop wilt kopen, maar geen kant-en-klare oplossingen overweegt, maar alle componenten zelf selecteert, zult u vroeg of laat voor de vraag moeten komen om een geschikte versterker te kiezen. Dit apparaat speelt een belangrijke rol, dus u moet het met speciale zorg selecteren. De versterker verbindt de signaalbron en het luidsprekersysteem en versterkt de elektrische trillingen op specifieke frequenties.

Hoe het vermogen van de versterker te kiezen?
Hoe het vermogen van de versterker te kiezen?

instructies:

Stap 1

Er zijn eindversterkers en stereoversterkers. Apparaten van de eerste groep zijn functioneler en kunnen tot 7 kanalen tegelijk verwerken, terwijl het tweede type apparatuur met slechts twee geluidskanalen werkt. Je moet een selectie maken op basis van je eigen behoeften, hoewel het beter is om meteen een eindversterker aan te schaffen, omdat deze functioneler is.

Stap 2

Bepaal de voorwaarden voor het gebruik van het apparaat. Maak een schatting van de grootte van de ruimte waar het systeem zal worden geplaatst. Hoe kleiner het oppervlak van de kamer, hoe minder het vermogen van de versterker zou moeten zijn. Voor kleine ruimtes tot 15m^2 is 50W voldoende voor elk kanaal, en voor een ruimte van 20m^2 is al ongeveer 100W aan geluid nodig.

Stap 3

De versterker moet worden genomen met een gangreserve, omdat maximaal werken de geluidskwaliteit en de werking van alle componenten negatief zal beïnvloeden. Daarom moet u bij het selecteren van het vermogen van de versterker de kenmerken van de bestaande akoestiek bestuderen. Het is het beste als het vermogen van het apparaat groter is dan of gelijk is aan dezelfde kenmerken van de luidsprekers. Alleen dan kunt u optimaal genieten van uw geluidsinstallatie.

Stap 4

Naast vermogen is een andere belangrijke parameter de minimale weerstand. Deze eigenschap is belangrijk voor het handhaven van de compatibiliteit van alle apparaten in het systeem. Als de waarde van de minimale belasting van de akoestiek lager is dan die van de versterker, dan kan deze gemakkelijk uitvallen. De beste keuze is een 4 ohm apparaat.

Stap 5

Let op het frequentiebereik dat het apparaat weergeeft (het menselijk gehoor neemt frequenties waar van 20 tot 20.000 Hz). Kijk ook naar de waarde van de signaal-ruisverhouding. Hoe hoger dit cijfer, des te minder merkbaar de ruis tijdens het afspelen.

Aanbevolen: