Hoe Krijg Je Een Nieuwe Telefoon Terug

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Je Een Nieuwe Telefoon Terug
Hoe Krijg Je Een Nieuwe Telefoon Terug

Video: Hoe Krijg Je Een Nieuwe Telefoon Terug

Video: Hoe Krijg Je Een Nieuwe Telefoon Terug
Video: Zo zet je de gegevens van je oude telefoon over naar je nieuwe toestel 2024, Mei
Anonim

De telefoon die u zojuist hebt gekocht, vindt deze misschien niet leuk of u vindt er een technisch defect in. Vertrouw geen gewetenloze verkopers die beweren dat mobiele apparaten niet kunnen worden geruild of geretourneerd - u kunt een nieuwe telefoon terugbrengen naar de winkel!

Hoe krijg je een nieuwe telefoon terug
Hoe krijg je een nieuwe telefoon terug

instructies:

Stap 1

Trap niet in de lastige verkopers van mobiele telefoons, waarvan sommige advertenties hebben waarin staat dat mobiele telefoons niet in aanmerking komen voor vervanging of retour. Deze regel is alleen van toepassing op goederen die zijn opgenomen in de speciale lijst nr. 575, die is goedgekeurd door de regering van de Russische Federatie. Als de winkelmanager een standpunt inneemt, print en toon dit reglement.

Stap 2

Je hebt het volste recht om een telefoon die je onlangs hebt gekocht terug te brengen naar de winkel als deze een defect of andere technische gebreken vertoont. Schrijf uw claim bij de verkoper met uw eigen hand op een vel A4-papier. Het moet in twee exemplaren worden opgemaakt, een vereiste bevatten om het verkoopcontract te beëindigen, maar niet om een mobiel apparaat om te ruilen voor een ander apparaat. Eén exemplaar van de claim moet worden ondertekend door de directeur of beheerder van het verkooppunt.

Stap 3

Geef daarna de telefoon voor onderzoek, volgens de resultaten en na het verstrijken van een periode van 10 dagen, als een passende beslissing is genomen, krijgt u het bestede geld terug. Als u de waarheid echter niet aan uw zijde hebt, moet u de kosten van het onderzoek vergoeden.

Stap 4

Als alles in orde is met de telefoon, heb je recht op terugbetaling of omruiling voor een ander product binnen 14 dagen vanaf de aankoopdatum, op voorwaarde dat de bon, de productverpakking en de complete set van het apparaat worden bewaard. De verkoper zal hoogstwaarschijnlijk aandringen op de uitwisseling, maar u kunt precies de teruggave van het geldbedrag eisen. In het geval van externe schade of het ontbreken van een van de componenten, zal het probleem moeten worden opgelost door de commissie voor consumentenbescherming. In beide gevallen is een schriftelijke aanvraag nodig gericht aan het hoofd van de communicatiesalon over het inleveren / omruilen van een mobiele telefoon.

Aanbevolen: