Hoe Krijg Je Geld Terug Als Je Telefoon Kapot Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Je Geld Terug Als Je Telefoon Kapot Is?
Hoe Krijg Je Geld Terug Als Je Telefoon Kapot Is?

Video: Hoe Krijg Je Geld Terug Als Je Telefoon Kapot Is?

Video: Hoe Krijg Je Geld Terug Als Je Telefoon Kapot Is?
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Mei
Anonim

Als uw telefoon kapot gaat, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken, aangezien consumenten het recht hebben om er geld voor terug te geven en een nieuwe te kopen. Om dit te doen, moet u voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden beschreven in de wetgeving, en geduld hebben, aangezien niet elke verkoper uw verzoek rustig zal accepteren.

Hoe krijg je geld terug als je telefoon kapot is?
Hoe krijg je geld terug als je telefoon kapot is?

Noodzakelijk

  • - garantie kaart;
  • - rekening.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u na aankoop van de telefoon nog een garantiekaart en een ontvangstbewijs heeft. Het is ook absoluut noodzakelijk om de verpakking van het apparaat gedurende de gehele garantieperiode te bewaren, omdat dit nodig kan zijn om een geld-terug-geschil op te lossen.

Stap 2

Lees de wet van de Russische Federatie "Over de bescherming van consumentenrechten". Voordat u uw geld terugkrijgt voor een defecte telefoon, moet u zeker zijn van de wettigheid van uw acties en weten welke artikelen van de wet aan uw kant staan om ze vrij te kunnen gebruiken.

Stap 3

Zorg ervoor dat de storing van de telefoon tot de garantiezaak behoort, anders heeft de verkoper het volste recht om te weigeren aan uw verzoek te voldoen. U kunt uw garantie ook verliezen als u uw mobiele apparaat opnieuw flasht, zelf uit elkaar haalt en de functionele onderdelen wijzigt.

Stap 4

Schrijf een schriftelijke claim gericht aan de directeur van het verkopende bedrijf, waarin u de reden van contact aangeeft, de storingen opsomt, de artikelen van de wet raadpleegt en een terugbetaling voor de telefoon vraagt. Dien uw aanvraag in en ontvang binnen 10 dagen een schriftelijke reactie. Daarna heeft de verkoper het recht om het toestel ter keuring te laten plaatsvinden, welke in uw aanwezigheid dient plaats te vinden en door een derde partij te worden uitgevoerd. Als uit de inspectie blijkt dat u in aanmerking komt voor de garantie, is de verkoper verplicht de kosten van de telefoon terug te betalen. Anders kunt u hierover een claim indienen bij de rechtbank.

Stap 5

Ga naar de rechtbank met een claimverklaring, waarin wordt aangegeven dat er een claim is ingediend voor terugbetaling van een defecte telefoon, en de verkoper uw verzoek negeert of weigert in te willigen. Als gevolg van de rechtbank kunt u niet alleen de kosten van het apparaat vergoeden, maar ook een bepaald bedrag aan rente, dat wordt berekend vanaf de datum van indiening van de aanvraag. In de regel proberen verkopers de zaak niet voor de rechter te brengen en de kwestie in der minne op te lossen, aangezien reputatie in deze branche boven alles staat.

Aanbevolen: