Hoe Maak Je Een Thuisnetwerk?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Thuisnetwerk?
Hoe Maak Je Een Thuisnetwerk?

Video: Hoe Maak Je Een Thuisnetwerk?

Video: Hoe Maak Je Een Thuisnetwerk?
Video: Build Your Home Network on a budget 2024, Maart
Anonim

Waarschijnlijk zullen we ons niet vergissen als we met vertrouwen zeggen dat meer dan de helft van de computergebruikers er minstens één keer over heeft nagedacht om hun eigen lokale netwerk te creëren. De redenen hiervoor kunnen heel verschillend zijn: de mogelijkheid om verschillende games met vrienden te spelen en de noodzaak om snel informatie tussen netwerkgebruikers uit te wisselen en dezelfde internetverbinding te delen.

Hoe maak je een thuisnetwerk?
Hoe maak je een thuisnetwerk?

Het is nodig

  • Wifi router
  • schakelaar
  • netwerk kabels

instructies:

Stap 1

Wi-Fi of kabelverbinding.

Als alle toekomstige netwerkgebruikers laptops tot hun beschikking hebben en tegelijkertijd geografisch niet erg verspreid zijn, dan is er de mogelijkheid om een wifi-netwerk te creëren. Als dit niet bij u past, dan is de enige oplossing het creëren van een kabel-LAN. Laten we beide opties hieronder bekijken.

Stap 2

Wi-Fi-netwerk.

Om een toegangspunt te maken, hebben we één computer en een router nodig. Als u van plan bent om eenvoudig een enkel netwerk te maken, zijn uw acties als volgt:

- Zet het wachtwoord op de router.

- Maak een Wi-Fi-verbinding en stel er een wachtwoord voor in.

Als u van plan bent om een enkele internetverbinding te gebruiken, moet u de router configureren volgens de bijgevoegde instructies en de aanbevelingen van uw provider.

Stap 3

Bedraad netwerk.

Je hebt een switch en wat netwerkkabels nodig. Installeer de schakelaar op een voor iedereen geschikte plaats. Het is wenselijk dat het betrouwbaar wordt beschermd. Je moet een switch kiezen op basis van de verhouding: één vrij slot in de switch is gelijk aan één computer in het toekomstige netwerk. Sluit nu alle computers of laptops aan op de switch. In de netwerkverbindingsinstellingen van elke computer moet u identieke IP-adressen en subnetmaskers opgeven. U kunt bijvoorbeeld de volgende IP's invoeren: 192.0.0.1, 192.0.0.2, 192.0.0.3, enzovoort. Onthoud dat IP-adressen nooit hetzelfde mogen zijn. Het is beter om het standaard subnetmasker te laten staan: 255.255.255.0.

Stap 4

Om een gemakkelijke uitwisseling van informatie te garanderen, past u de netwerkinstellingen toe als een "thuisgroep" en staat u gegevensoverdracht daarbinnen toe.

Aanbevolen: