Online Registratie: Wat Betekent Het Op Een Android-telefoon

Inhoudsopgave:

Online Registratie: Wat Betekent Het Op Een Android-telefoon
Online Registratie: Wat Betekent Het Op Een Android-telefoon

Video: Online Registratie: Wat Betekent Het Op Een Android-telefoon

Video: Online Registratie: Wat Betekent Het Op Een Android-telefoon
Video: Verbinding maken met mobiel internet (Android) 2024, April
Anonim

Abonnees van mobiele operators komen de afgelopen maanden steeds vaker een bericht van Android "Registratie in het netwerk" tegen. Waarom en in welke gevallen verschijnt het, hoe kom je er vanaf en hoe gevaarlijk is het voor de telefoon?

Online registratie: wat betekent het op een Android-telefoon
Online registratie: wat betekent het op een Android-telefoon

Wat betekent dit bericht?

Het bericht over "registratie in het netwerk" is systemisch en geeft ofwel de activering van het mobiele internet (gegevensoverdracht) of het gebrek aan geld op de rekening aan. Ook kan het systeem dat een dergelijke melding gebruikt de gebruiker informeren over andere problemen met het mobiele netwerk, een onstabiele internetverbinding of andere problemen.

Beeld
Beeld

Wanneer het bericht verschijnt

In de volgende gevallen kan een waarschuwing verschijnen:

  1. Bij het starten van mobiel internet in het menu.
  2. Wanneer de abonnee zich in een andere regio met roaming bevindt.
  3. Gebrek aan fondsen.
  4. Defecte firmware.
  5. SIM-kaart problemen.

Het is de moeite waard om te overwegen dat deze melding beschikbaar is op alle telefoons waarop de nieuwste OS-versies zijn geïnstalleerd. De omstandigheden en situaties waaronder de gebruiker het zal zien, zijn alleen afhankelijk van de operator.

Beeld
Beeld

Een bericht wissen wanneer u online gaat

Als er een melding verschijnt telkens wanneer een gebruiker verbinding maakt met het netwerk, is het de moeite waard om het volgende te doen:

  1. Als de telefoon een nieuwe simkaart heeft, moet u wachten tot deze automatisch wordt geactiveerd.
  2. Ga naar het LC en controleer welke internetpakketten in het gebruikte tarief vallen.
  3. Als de gebruiker de thuisregio heeft verlaten, is het belangrijk om de roamingovereenkomst en de servicevoorwaarden te controleren.
  4. In de instellingen van de simkaart of in de technische ondersteuning moet u ervoor zorgen dat de toegangspuntgegevens correct zijn ingevuld.
  5. Het is mogelijk dat voor de normale werking van het mobiele internet nog een extra activering nodig is. Dit kan via de operator.
  6. Als de telefoon niet het nieuwste model is, kan deze problemen hebben met het gebruik van technologieën zoals LTE, 3G of 4G.

Een spontaan bericht verwijderen

Soms kan een bericht van het systeem zelf komen, en spontaan, dat wil zeggen op elk moment en ongeacht de acties van de gebruiker. Dan is het de moeite waard om de volgende punten te controleren:

  1. Zijn mobiel internet en wifi tegelijkertijd ingeschakeld?
  2. De bruikbaarheid van de simkaart op een andere telefoon.
  3. Netheid van de contacten van de simkaart (de connectoren kunnen worden uitgeblazen of voorzichtig worden afgeveegd).
  4. Problemen in verband met onjuiste werking van de radiomodule.

Als de telefoon in de hand is gekocht, bestaat er ook een kans op een probleem vanwege een onjuiste of niet-officiële IMEI. Hetzelfde geldt voor de firmware.

Beeld
Beeld

Hoe kun je anders het bericht verwijderen

Hieronder volgen enkele manieren waarop gebruikers een bericht kunnen verwijderen.

Vliegtuigmodus

Door deze modus in en uit te schakelen, moet de telefoon opnieuw naar het netwerk zoeken. Je kunt hiervoor natuurlijk ook je telefoon opnieuw opstarten, maar het wisselen van vliegtuigmodus is een eenvoudigere en snellere manier. Dit kan worden gedaan in de gadget-instellingen of in het bovenste menu onder het "gordijn". Het wordt aanbevolen om de telefoon 10 seconden in de offline modus te houden.

Start je telefoon opnieuw op

In sommige gevallen kan het bericht het gevolg zijn van een softwareprobleem. In dergelijke gevallen zal het helpen om de telefoon opnieuw op te starten. Om dit te doen, moet u de afsluitknop ingedrukt houden en wachten tot er een bericht verschijnt over het opnieuw opstarten of afsluiten van de gadget.

De simkaart verwijderen

Als de hierboven beschreven methoden geen resultaten hebben opgeleverd, kunt u proberen de simkaart eruit te trekken en terug te plaatsen. De essentie van de methode is hetzelfde: de telefoon dwingen om opnieuw naar het mobiele netwerk te zoeken. U kunt ook proberen de simkaart in een andere telefoon te plaatsen of deze te vervangen door een nieuwe bij de dichtstbijzijnde aanbieder. Bij het postkantoor van de telefoniste loont het de moeite om de simkaart op twee telefoons tegelijk te controleren. En, indien mogelijk, moet u de werking van de simkaart van een andere operator controleren.

Netwerktype

De kans dat deze oplossing kan helpen is klein, maar toch hebben sommige gebruikers van nieuwe gadgets het probleem met de melding zomaar opgelost.

Om het type netwerk naar een ander te wijzigen, moet u de instellingen openen (hiervoor moet u ofwel naar de instellingen in het menu gaan, of de "sluiter" naar beneden bewegen en op het tandwielpictogram klikken).

Daarna moet u op "Draadloze netwerken" klikken en het item "Mobiel netwerk" (of "Mobiele netwerken") in het menu selecteren. Vervolgens moet u op "Netwerktype" klikken en dit wijzigen. Als de selectie van het netwerktype is ingesteld op "standaard", moet u deze wijzigen om 4G-2G-netwerken te kiezen. Als er geen dergelijke netwerken in de gadget zijn, kunt u alleen 3G-2G selecteren.

telefoon probleem

En tot slot kan het probleem te maken hebben met de telefoon zelf. Wat moet u in dit geval doen? De meest radicale manier die door gebruikers voor een dergelijk geval wordt voorgesteld, is om de firmware van hun telefoon bij te werken of opnieuw te installeren. Om dit te doen, moet je naar de telefooninstellingen gaan of overschakelen naar het herstelmenu.

De eenvoudigste manier om de firmware van uw telefoon bij te werken / opnieuw te installeren, is via instellingen. Ga hiervoor naar de instellingen en selecteer vervolgens het menu-item "Over de telefoon" (in sommige modellen wordt het item "Over het apparaat" genoemd). Daarna moet u de subsectie "Software-update" vinden en ervoor zorgen dat er up-to-date updates voor uw gadget zijn (controleren op updates wordt alleen gestart als er een actieve internetverbinding is).

Natuurlijk kan zelfs de firmware niet garanderen dat het probleem wordt opgelost. Maar meestal kan het probleem in dergelijke gevallen veel ernstiger zijn en is het het beste om de oplossing toe te vertrouwen aan de specialisten van het servicecentrum.

Aanbevolen: