Refurbished IPhone: Wat Betekent Het En Is Het De Moeite Waard Om Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Refurbished IPhone: Wat Betekent Het En Is Het De Moeite Waard Om Te Kopen?
Refurbished IPhone: Wat Betekent Het En Is Het De Moeite Waard Om Te Kopen?

Video: Refurbished IPhone: Wat Betekent Het En Is Het De Moeite Waard Om Te Kopen?

Video: Refurbished IPhone: Wat Betekent Het En Is Het De Moeite Waard Om Te Kopen?
Video: Refurbished iPhone vs Used iPhone | Things to know before buying a refurbished iPhone 2024, Mei
Anonim

Smartphones van het Amerikaanse bedrijf Apple Inc veroverden zeer snel en met succes een aanzienlijk deel van de wereldmarkt vanwege het feit dat ze aanvankelijk waren uitgerust met moderne innovatieve technologieën en, natuurlijk, onberispelijke nuttige functionaliteit, die elke keer snel groeit, in een poging om voldoen aan de overeenkomstige behoeften van zelfs de meest geavanceerde en ervaren gebruikers.

Refurbished iPhone: wat betekent het en is het de moeite waard om te kopen?
Refurbished iPhone: wat betekent het en is het de moeite waard om te kopen?

Waarom moet je weten dat je een hersteld apparaat hebt?

Voor de eerste blik van de onervaren consument kan een refurbished iPhone er gerust uitzien als een complete replica van de originele Apple smartphone. Maar in werkelijkheid, als u uw geld vakkundig wilt beheren, onbeduidende besparingen hebt ontvangen en een dergelijk mobiel apparaat hebt gekocht, moet u in eerste instantie alle voor- en nadelen van de genomen beslissing afwegen. Natuurlijk ondergaan alle refurbished iPhones hoogwaardige revisiemanipulaties met betrekking tot het apparaatsysteem zelf, waarna alle tekortkomingen worden verholpen. Desalniettemin kan de toekomstige eigenaar van het gekochte gerestaureerde model van het apparaat een beschadigde smartphone tegenkomen met aanzienlijke gebreken, die zullen worden onthuld naarmate de gadget wordt gebruikt.

Afbeelding
Afbeelding

Wat betekent "gereviseerde iPhone"?

Kortom, in deze context verwijst "als nieuw" naar iPhones die in het verleden door sommige gebruikers zijn gebruikt. Het is vermeldenswaard dat we het in dit geval in feite niet hebben over gebruikte apparaten (anders is dit niet helemaal de juiste uitdrukking voor deze situatie), aangezien de bovenstaande smartphones ongeveer de volgende kant op gaan:

Een klant koopt een gewenst nieuw iPhone-model. Dan, enige tijd na gebruik van het apparaat, ontdekt de eigenaar een soort defect aan het telefoontoestel (bijvoorbeeld problemen met het functioneren van de microfoon, luidspreker, display, enzovoort), geeft het toestel af onder de garantie periode naar het servicecentrum voor onderzoeks- en testapparatuur. Als er na een bepaalde periode een fabrieksfout wordt ontdekt tijdens het onderzoek van een mobiele telefoon, heeft de benadeelde het recht om een nieuw apparaat te ontvangen of zijn geld terug te geven.

Afbeelding
Afbeelding

Op zijn beurt wordt het beschadigde gadget naar de Apple-fabriek gestuurd, waar het wordt hersteld door de defecte onderdelen waaruit het apparaat bestaat te repareren en te vervangen. Vervolgens wordt de smartphone respectievelijk in een nieuwe doos verpakt en wordt de kit ook nog aangevuld met de meegeleverde originele koptelefoon en een oplader, die in een geheel nieuwe staat verkeren.

Het woord "opgeknapt" betekent dat er enkele defecten in de smartphone zijn gevonden, waardoor het apparaat naar het servicecentrum van de fabrikant is gestuurd, de stadia van behandeling en revalidatie heeft doorlopen en vervolgens naar de markt is doorgestuurd met het oog op verdere verkoop.

Wat moet je doen voordat je een refurbished telefoon koopt?

De refurbished iPhone heeft, in overeenstemming met zijn uiterlijke kenmerken, absoluut geen verschillen met een vergelijkbaar model van dezelfde smartphone, die zich in een nieuwe staat bevindt. Vergeet echter niet dat het apparaat een reparatieprocedure heeft ondergaan, waardoor de gevonden defecten volgens de instructies zijn verholpen. Apple-ontwikkelaars zullen in bijna alle gevallen geretourneerde apparaten accepteren en deze in de toekomst terugsturen voor fabrieksaanpassing. En nadat de iPhone-gadget weer normaal werkt zonder onderbrekingen, doorlopen fabrikanten het proces van het sluiten van contracten met particuliere bedrijven en vervolgens de gereconstrueerde modellen over te dragen om tegen lagere kosten te verkopen.

Afbeelding
Afbeelding

Zoek eerst het serienummer. Stel dat de telefoon die je hebt gekocht is geleverd in een originele doos van het Amerikaanse bedrijf Apple. In dit geval is het noodzakelijk om de serienummers te matchen die zich op het meegeleverde apparaat en dienovereenkomstig op de doos bevinden. In het geval dat de nummers niet overeenkomen, kunt u concluderen dat de medewerkers u een niet-originele doos van de gekochte telefoon bezorgen.

Lees ten tweede de aankoopvoorwaarden. Op dit moment lanceren de internetnetwerken met elke nieuwe dag grondiger en hardnekkiger hun eigen oorsprong op weekdagen en in het weekend. En in het geval dat mensen een paar jaar geleden om een nieuw mobiel apparaat te kopen een mobiele salon bezochten, dan wordt het in de huidige realiteit populair om een gadget te kopen via internetsites. Deze methode kan meer tijd kosten, maar heeft in een groot deel van de gevallen de mogelijkheid om voordelen op te leveren in de vorm van bespaard geld. Maar elke eigenaar in het bovenstaande geval is verplicht te impliceren dat hij een deal kan sluiten met een gewetenloze verkoper. Om dergelijke belachelijke situaties in de toekomst te voorkomen, dient u vanaf het begin de aankoopvoorwaarden te lezen. Bestudeer zorgvuldig de verkoop- en terugbetalingsvoorwaarden op de internetpagina's. Als alternatief kunt u voor meer overtuigingskracht contact opnemen met de verkoper en alle aandachtspunten met zijn steun verduidelijken.

Afbeelding
Afbeelding

Ten derde, controleer voordat u een betaling doet, de beschikbaarheid van de garantieperiode voor het gekochte apparaat. Ook als je een refurbished smartphone aanschaft, moet het toestel gedekt zijn door een garantie. Het is geldig voor een jaar, maar kan desgewenst met maximaal twee jaar worden verlengd. Mocht u toch besluiten een refurbished toestel aan te schaffen, dan kunt u beter van tevoren contact opnemen met de Russische vertegenwoordigers van het bedrijf en op betrouwbare wijze nagaan of u de garantieperiode echt verlengt naar het toestel. Dit proces is vooral belangrijk wanneer u een aankoop niet in een mobiele salon doet, maar bijvoorbeeld bij derden.

Hoe controleer je een refurbished iPhone van Apple?

De eerste fase bestaat uit het uitvoeren van een check of the box. Dus we nemen dit item en zoeken naar een Apple Certified-zegel erop. Met deze procedure kunt u ervoor zorgen dat het bestaande apparaat een opknapbeurt heeft ondergaan in een servicecentrum, waarna het is getest door competente experts op dit gebied.

De tweede fase van de controle is de controle van de verpakking samen met de doos. In het geval dat het gekochte apparaat een opknapbeurt heeft ondergaan, wordt deze hoogstwaarschijnlijk in een volledig witte verpakking aan u geleverd. De kans is groter dat je een refurbished toestel van een derde partij ontvangt in een niet-originele verpakking.

Afbeelding
Afbeelding

De derde fase bestaat uit het zoeken naar het serienummer van de smartphone. Met deze stap kunnen we de herstelgegevens achterhalen. In het geval dat het apparaat is ingeschakeld, moet u naar het bureaublad gaan en naar de instellingen gaan. Ga vervolgens naar het gedeelte "Algemeen" en selecteer vervolgens het item "Over apparaat". Hier moet u de kolom "Serienummer" vinden. Maar de volgende situatie kan zich voordoen wanneer de telefoon is uitgeschakeld. Vervolgens moet u naar de sleuf gaan waar de simkaart meestal wordt geplaatst. Nadat je deze actie hebt voltooid, kun je de vereiste reeks tekens vinden.

De vierde verificatiefase is de herkenning van informatie over het apparaat met behulp van het serienummer. Besteed uw aandacht aan het eerste cijfer. In de situatie waarin u het symbool "5" vindt, geeft dit aan dat deze telefoon de procedures voor herstel en certificering door het bedrijf heeft doorstaan. Let dan op het derde symbool. Hij kan ons informatie geven over het bouwjaar van de smartphone. Het symbool "5" geeft bijvoorbeeld informatie weer over de fabricage van het apparaat in 2015. Evenzo kunt u met een ander nummer ook informatie vinden over het productiejaar.

Aanbevolen: