Waarom De Telefoon Mogelijk Niet Beschikbaar Is

Waarom De Telefoon Mogelijk Niet Beschikbaar Is
Waarom De Telefoon Mogelijk Niet Beschikbaar Is

Video: Waarom De Telefoon Mogelijk Niet Beschikbaar Is

Video: Waarom De Telefoon Mogelijk Niet Beschikbaar Is
Video: Verbinding maken met mobiel internet (Android) 2024, Mei
Anonim

Hoe vaak wordt er in plaats van de verwachte stem van de juiste persoon in de hoorn een onverschillig geluid gehoord: "De abonnee is tijdelijk niet bereikbaar." En als u zeker weet dat de batterij is opgeladen en u weet zeker dat deze persoon de telefoon niet zou uitschakelen, wat zou dan de reden kunnen zijn voor het ontbreken van een verbinding, waarom is het dan soms onmogelijk om er doorheen te komen?

Waarom de telefoon mogelijk niet beschikbaar is
Waarom de telefoon mogelijk niet beschikbaar is

Hoe het eruit ziet - als er geen verbinding is:

• de bijbehorende geluidssignalen en de volgende stem, die uitzendt dat "de abonnee tijdelijk niet beschikbaar is";

• korte piep en oproep reset;

• geen piepjes, signalen of berichten - stilte en oproepweigering.

Als we de storing van de telefoon zelf of de simkaart uitsluiten, blijft er één reden voor het ontbreken van een verbinding: een storing in de mobiele communicatie. Eerst moet je het mechanisme van zijn werk begrijpen.

De essentie van het mobiele systeem is gebaseerd op het opdelen van het gebied in meerdere sectoren ("cellen"), die het mogelijk maken om radiofrequenties meerdere keren te gebruiken. Bovendien kunnen cellen die niet met elkaar "in contact" staan dezelfde frequentie gebruiken. De kwaliteit van mobiele communicatie hangt af van de frequentie waarmee uw telefoon werkt.

Wanneer u belt door op een knop op uw apparaat te drukken, komt er een radiosignaal uit, dat een doornige weg overbrugt van verschillende instanties (operatorbasisstation, controller, telefooncentrale, enz.) totdat de verbinding begint en het signaal teruggaat.

In de loop der jaren hebben moderne systemen het proces van mobiele communicatie verbeterd en garanderen nu betrouwbaarheid en hoge verbindingssnelheid. Er zijn echter nog steeds problemen. U kunt zelf waarschijnlijk voorbeelden geven van wanneer de communicatie wegvalt - in de lift, in de kelder, in de metro. De reden hiervoor ligt in de enorme obstakels tussen uw apparaat en het basisstation. Vaak kan het signaal de dikte van de aarde of zelfs dikke muren niet overwinnen; de communicatie kan worden verstoord in de nabijheid van huizen.

De redenen voor de verstoring van het netwerk kunnen liggen in de banale overbelasting van het station. Zo begint iedereen aan het begin van het nieuwe jaar elkaar te bellen met felicitaties en vakantieberichten, waardoor stations of schakelaars de enorme hoeveelheid signalen niet aankunnen, waardoor de mogelijkheid om verbinding te maken met de gewenste abonnee wordt onwaarschijnlijk.

Communicatie kan worden verstoord door veranderingen in weersomstandigheden - een grote hoeveelheid neerslag, onweer, orkaan.

Mechanische schade aan de optische kabel, uitval van computers op het station is niet uit te sluiten.

Voordat u het mobiele bedrijf belt waarmee uw telefoon is verbonden, controleert u uw apparaat, misschien geeft het opnieuw opstarten het gewenste resultaat. Maar ook als er niets is veranderd, probeer niet nerveus te zijn en leg de operator rustig uit wat het probleem is. De hoofdtaak van elk mobiel bedrijf is het leveren van communicatiediensten die de klant tevreden stellen, en als er storingen optreden, zijn deze in de regel niet afhankelijk van de menselijke factor en kunnen ze vrij gemakkelijk worden geëlimineerd.

Aanbevolen: