Wat Betekent De Afwijzing Van Analoge Televisie?

Inhoudsopgave:

Wat Betekent De Afwijzing Van Analoge Televisie?
Wat Betekent De Afwijzing Van Analoge Televisie?

Video: Wat Betekent De Afwijzing Van Analoge Televisie?

Video: Wat Betekent De Afwijzing Van Analoge Televisie?
Video: Ziggo stopt met analoge tv. Wat betekent dat voor consumenten? - Hardware.Info TV (4K UHD) 2024, Mei
Anonim

Sinds 2019 heeft Rusland officieel een programma gelanceerd om analoge televisie uit te faseren. Allereerst zal het gevolgen hebben voor steden en dorpen waar minder dan 100 duizend mensen wonen. Om niet zonder hun favoriete televisieprogramma's te zitten, wordt kijkers geadviseerd om vooraf speciale digitale ontvangers aan te schaffen. De staat belooft gratis toegang tot pakketten van volledig Russische zenders in een nieuw formaat.

Wat betekent de afwijzing van analoge televisie?
Wat betekent de afwijzing van analoge televisie?

Analoge en digitale televisie

Er was eens een tijd dat de analoge manier om beeld en geluid over te brengen het plezier van tv-kijken in elk huis bracht. Deze technologie maakt gebruik van de transformatie van een televisiebeeld in een elektrisch signaal, dat wordt opgevangen door de antenne of kabel van de provider. De nadelen van analoge televisie zijn storingsgevoeligheid, slechte geluid- en beeldkwaliteit in vergelijking met digitale uitzendstandaarden.

Digitale technologieën bieden de transmissie van televisiesignalen in de vorm van eenvoudige discrete waarden die niet veranderen wanneer externe ruis wordt gesuperponeerd, waarmee u meer programma's in een beperkt frequentiebereik kunt ontvangen en high-definition beeld en geluid kunt ontvangen op het resultaat. Als bonus zijn er verschillende extra functies waarmee u met maximaal comfort tv kunt kijken: programma's archiveren en opnemen, terugkeren naar het begin van het programma, ondertitels toevoegen, video bestellen uit een catalogus op de server.

59 landen hebben analoge televisie al als achterhaalde technologie erkend en hebben de werking ervan volledig uitgefaseerd. Sinds 2019 begon ook in Rusland een geleidelijke overgang naar digitale uitzendingen.

Afwijzing van analoge televisie

Een abrupte stopzetting van analoge uitzendingen in Rusland is onmogelijk, aangezien ongeveer 30% van de televisies in het land met de oude technologie werkt. Voor een soepele overgang is het noodzakelijk om de bevolking te informeren, een sluitingsschema te ontwikkelen en betaalbare prijzen voor nieuwe apparatuur. Trouwens, premier Dmitry Medvedev heeft de antimonopoliedienst al opdracht gegeven om de prijzen voor digitale ontvangers te controleren.

Verder begonnen ze in grote steden een infrastructuur te creëren voor het verzenden van een televisiesignaal met behulp van een nieuwe technologie. Er werden enkele duizenden zenders aangekocht om de tv-torens van de nodige apparatuur te voorzien. Voorlopig krijgen kijkers van digitale omroep twee gratis zenderpakketten of multiplexen aangeboden.

Beeld
Beeld

De eerste multiplex omvatte 10 belangrijkste federale zenders: Rusland, NTV, Pervyi, Kultura, Karusel, Match-TV en anderen. De staat zal betalen voor de weergave en distributie van deze omroepen. De tweede multiplex bestaat uit 10 bekende commerciële zenders die op eigen kosten betalen voor uitzendingen in digitaal formaat. Deze omvatten "Zvezda", "TNT", "Spas", "Friday", "Domashny", "STS" en anderen.

De vorming van een derde multiplex met populaire volledig Russische en regionale zenders wordt ook verwacht. Tegelijkertijd is gelijktijdige uitzending in analoog formaat toegestaan, aangezien niet iedereen kan betalen voor uitzending in digitaal formaat. Wanneer er een massale overgang naar de nieuwe televisietechnologie plaatsvindt, zullen multiplexen van commerciële zenders waarschijnlijk betaald worden. Het pakket federale zenders blijft gratis, terwijl de kwaliteit van de uitzendingen merkbaar verbetert. Voor de bevolking die in afgelegen gebieden woont waar het signaal van digitale apparatuur niet komt, zal televisie via satelliet worden uitgezonden.

Apparatuur voor het ontvangen van digitale signalen

De grootste moeilijkheid bij het verlaten van analoge televisie is de onwil van de bevolking om de benodigde apparatuur aan te schaffen, hoewel de prijs ervoor redelijk betaalbaar is - ongeveer 800 roebel. We hebben het over digitale ontvangers (ontvangers) die het DVB-T2-formaat accepteren. Dergelijke ontvangers worden aangesloten op oude tv's met behulp van RCA-connectoren, in de volksmond "tulp" genoemd. Een klein ongemak kan alleen worden veroorzaakt door een extra afstandsbediening, die in plaats van de televisie moet worden gebruikt.

Duurdere manieren om verbinding te maken met digitale tv zijn door een schotelantenne aan te schaffen of een tv-pakket te kopen bij een internetprovider. Bij de eerste optie moet u geld uitgeven aan een bord en een maandelijks bedrag betalen, terwijl de signaalkwaliteit afhankelijk is van uw locatie of weersomstandigheden. Een tv-verbinding met een internetprovider is in dit geval betrouwbaarder, maar sluit ook een maandelijkse vergoeding voor de geleverde diensten niet uit.

Aanbevolen: