Een Ambulance Bellen Vanaf Een Mobiel?

Inhoudsopgave:

Een Ambulance Bellen Vanaf Een Mobiel?
Een Ambulance Bellen Vanaf Een Mobiel?

Video: Een Ambulance Bellen Vanaf Een Mobiel?

Video: Een Ambulance Bellen Vanaf Een Mobiel?
Video: bel siri nooit 2024, April
Anonim

Een ambulance bellen vanaf een vaste telefoon geeft meestal geen problemen, bel gewoon 03. Als u echter een ambulance moet bellen vanaf een mobiele telefoon, moet u rekening houden met de regels voor het bellen van dit nummer van verschillende mobiele operators.

Een ambulance bellen vanaf een mobiel?
Een ambulance bellen vanaf een mobiel?

instructies:

Stap 1

Abonnees van de operator Beeline kunnen de ambulance bellen vanaf hun mobiel door 003 of 030 te kiezen. Als de telefoon is aangesloten op MTS, moet u 030 bellen. Degenen die gebruik maken van de diensten van de Megafon-operator kunnen de ambulance bellen vanaf hun mobiel op 030303.

Stap 2

Het is nu mogelijk om indien nodig de hulpdiensten te bellen door 112 te bellen en de instructies van de telefoniste op te volgen. U kunt ook een ambulance bellen vanaf een mobiel die is verbonden met elke operator. Kies hiervoor de landcode, vervolgens uw stadscode en de combinatie 03-111. Bel in het buitenland het alarmnummer 911 (geldig in de meeste landen).

Stap 3

Zorg ervoor dat u de ambulancedienst van alle benodigde informatie voorziet. Wacht tot u bent doorgeschakeld naar de dienstdoende paramedicus en beantwoord zijn vragen duidelijk zodat het ambulanceteam snel naar de patiënt kan worden gestuurd. Leg de hoorn pas op nadat u weet dat de oproep is beantwoord.

Stap 4

Vergeet niet dat er onuitgesproken ambulancenormen zijn. De gemiddelde tijd die deze dienst nodig heeft om bij een oproep aan te komen is momenteel 20 minuten. Als de brigade niet binnen een half uur is gearriveerd, is het noodzakelijk om de ambulance opnieuw vanaf de mobiel te bellen en bij de telefoniste te controleren of de auto naar de oproep is gestuurd. Als de dienstdoende paramedicus onbeleefd tegen u is en geen exact antwoord geeft op de vraag of u geholpen wordt, neem dan contact op met de politie en meld de overtreding bij de stadsambulancedienst.

Stap 5

In het geval dat u de ambulance niet vanaf uw mobiel kunt bellen op de aangegeven nummers, probeer dan de particuliere hulpdienst te bellen, die in bijna alle grote steden beschikbaar is. U dient het telefoonnummer van de particuliere ambulance vooraf in het telefoonboek te vinden. Deze service kan sneller aankomen, maar onthoud dat de services worden betaald.

Stap 6

Zorg voor onbelemmerde toegang van medisch personeel tot de patiënt, vooral als uw huis een combinatieslot, horloge of honden heeft. Het is raadzaam dat iemand een ambulance op het erf ontmoet, anders, als de paramedici niet in het huis kunnen komen, zal de auto vertrekken en wordt uw oproep niet verwerkt.

Aanbevolen: