Een Ambulance Bellen Vanaf Een Mobiele Telefoon

Inhoudsopgave:

Een Ambulance Bellen Vanaf Een Mobiele Telefoon
Een Ambulance Bellen Vanaf Een Mobiele Telefoon

Video: Een Ambulance Bellen Vanaf Een Mobiele Telefoon

Video: Een Ambulance Bellen Vanaf Een Mobiele Telefoon
Video: Gratis mobiel bellen doe je zo 2024, April
Anonim

Tot voor kort was de enige manier om een ambulance te bellen, 03 te bellen vanaf een vaste telefoon of telefooncel. Nu is de situatie enigszins veranderd. De noodoproepservice is beschikbaar vanaf elke mobiele telefoon en wordt gratis gedaan (volgens de wet van de Russische Federatie). Maar het probleem ligt, zoals de praktijk laat zien, ergens anders - niet alle abonnees van mobiele operators weten hoe ze een "ambulance" vanaf hun mobiel moeten bellen.

Een ambulance bellen vanaf een mobiele telefoon
Een ambulance bellen vanaf een mobiele telefoon

instructies:

Stap 1

Aangezien de GSM-standaard vereist dat er minimaal drie cijfers moeten worden gekozen om te bellen, is het onmogelijk om de gebruikelijke tweecijferige nummers te kiezen. Om een dergelijk misverstand recht te zetten, proberen hulpverleners een "educatief programma" onder de bevolking uit te voeren, dat in de toekomst zal helpen meer dan één leven te redden.

Stap 2

Elke operator heeft zijn eigen standaard gedefinieerd voor het bellen van ambulancepersoneel: MTC, Megafon, U-Tel, Tele2 - 030; Beeline - 003 of 030; Motive, Sky Link - 903. Het is alleen onduidelijk waarom operators deze nummers niet samen met de nummers van hun entertainmentportals en servicecentra in het geheugen van SIM-kaarten invoeren.

Stap 3

U moet zich ook bewust zijn van het bestaan van één enkele meldkamer - nummer 112 - waar u contact kunt opnemen in elke kritieke situatie die het leven en de gezondheid van burgers bedreigt. De coördinator luistert naar u en neemt contact op met de nodige dienst, ook de medische.

Stap 4

Onthoud dat hetzelfde nummer - 112 - hetzelfde is voor het bellen van alle hulpdiensten op het grondgebied van de Europese Unie. En de Europese Commissie maakt zich ook zorgen over het lage bewustzijn van haar burgers over het bestaan van deze dienst.

Stap 5

Het is belangrijk dat je helemaal gratis 112 kunt bellen, en ook als er geen geld op de rekening staat, wordt de simkaart geblokkeerd of is er helemaal geen.

Stap 6

En de reddingsdienst "911" kan worden gebeld vanaf een geblokkeerde.

Aanbevolen: