Hoe Kies Je Een Statief?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Statief?
Hoe Kies Je Een Statief?

Video: Hoe Kies Je Een Statief?

Video: Hoe Kies Je Een Statief?
Video: How To Choose A Camera Tripod (For BEGINNERS)! 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig denken nogal wat mensen die al een camera hebben aan de aanschaf van een statief. Hiermee kunt u uw camera stil houden. Bij het kiezen van een statief verwacht u dat het compact, betrouwbaar en comfortabel zal zijn, absolute onbeweeglijkheid zal bieden en dat de verbindingen stijf zullen zijn. Dus, om u niet te vergissen bij het kopen van een statief, moet u de volgende reeks kenmerken kennen.

Hoe kies je een statief?
Hoe kies je een statief?

instructies:

Stap 1

Werk hoogte. Dit is de afstand van het oppervlak waarop het statief is gemonteerd tot het platform waarop de camera is gemonteerd, met de middelste arm in de standaardpositie.

Elk statief heeft een minimale en maximale hoogte. Het is noodzakelijk dat de videozoeker die op het camerastatief is gemonteerd, zich minimaal ter hoogte van de ogen van de fotograaf bevindt. Het is echter wenselijk dat de maximale statiefhoogte groter is dan de hoogte van de gebruiker, aangezien de maximaal gestrekte middenarm niet bijdraagt aan de stabiliteit van het statief.

Stap 2

Statief gevouwen grootte en gewicht. Deze parameter hangt volledig af van de fotograaf zelf. De optimale hoogte voor het statief in opgevouwen toestand hangt af van hoe u het wilt dragen (bijvoorbeeld in uw cameratas, in uw zak, in uw handen, in uw auto). Bij het kiezen van een statiefgewicht moet het beste compromis worden gevonden om de stabiliteit van het statief en het transportgemak te waarborgen. Werklast is een maatstaf die het maximale gewicht bepaalt van een camera die op een statief kan worden gemonteerd. Als het gewicht van de camera de maximale belasting overschrijdt, kan het statief spontaan inklappen of zelfs breken. De werklast is afhankelijk van ontwerp, materialen en vakmanschap. Het is wenselijk dat de statiefverbindingen en verbindingen zijn gemaakt van composietmetalen (bijv. silumin).

Stap 3

Accessoires. De meeste statieven worden al "kant-en-klaar" verkocht - als u zo'n statief koopt, bespaart u uzelf op het kiezen van extra accessoires. Maar de meeste professionele fotografen geven er de voorkeur aan om onafhankelijk verschillende accessoires te kiezen voor verschillende opnamen, het is minder zuinig, maar het stelt je in staat om elk creatief probleem met succes op te lossen.

De meest talrijke groep accessoires zijn statiefkoppen. Er zijn verschillende soorten statiefkoppen: met twee of drie draaiassen, kogel. Er zijn ook foto- of videokoppen, die zijn ontworpen voor verschillende soorten apparatuur. Een andere groep wordt vertegenwoordigd door panoramakoppen, waarmee je de camera onder een bepaalde hoek kunt draaien.

Verwijderbare platforms zijn wijdverbreid. Hiermee kan de fotograaf de camera samen met de set fotograferen. Als u meerdere camera's gebruikt, kunt u deze binnen enkele seconden wijzigen door ze op elke site te installeren.

Vergeet ook de koffer niet, hiermee kunt u niet alleen uw statief meenemen op elke reis, maar het ook beschermen tegen ongunstige invloeden.

Aanbevolen: