Hoe De Kracht Van Een Laserpointer Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kracht Van Een Laserpointer Te Vergroten?
Hoe De Kracht Van Een Laserpointer Te Vergroten?

Video: Hoe De Kracht Van Een Laserpointer Te Vergroten?

Video: Hoe De Kracht Van Een Laserpointer Te Vergroten?
Video: Crazy eBay green laser pointer mod. 1mW to 1400mW+ 2024, April
Anonim

Velen van ons wilden in de kindertijd een echte laser hebben. We kochten laserpointers, maar ze leken helemaal niet op krachtige Jedi-zwaarden. Een goedkope laser met een heleboel sproeiers brandde niet door plastic of papier en scheen overdag geen honderden meters. De tijd is echter verstreken en nu kunt u uw kinderdroom met uw eigen handen waarmaken.

Hoe de kracht van een laserpointer te vergroten?
Hoe de kracht van een laserpointer te vergroten?

instructies:

Stap 1

Demonteer het dvd-station (u kunt een oude nemen, maar een werkende) Om dit te doen, verwijdert u het deksel en legt u de besturingskaart bloot. Draai de schijf om, verwijder de aluminium kap en verwijder de schroeven. Koppel de kabels los en verwijder de diodes en optica, waarbij de bescherming wordt verbroken. Haal de koeldiode eruit, knoop een draad om de pootjes en soldeer er een condensator aan. Verwijder het van de schijf.

Stap 2

Soldeer een elementaire driver uit een batterij van een mobiele telefoon of drie batterijen, een knop en een weerstand. Weerstandsweerstand voor een 16X-drive zal ongeveer 2 ohm zijn. Je kunt het kopen of vinden op het aandrijfbord. Je hebt ook een 100nF-condensator nodig, die ook op het aandrijfbord te vinden is (ronde oranje delen gemarkeerd met 104).

Stap 3

Gebruik een laserpointer als optiek. Hierdoor wordt de balk 5 mm in diameter. Het is veel. Maar hiervoor werden sproeiers uitgevonden. De native optica van de drive zal goed werken, maar ze hebben hun eigen problemen, omdat het vanwege de kleine brandpuntsafstand moeilijk zal zijn om scherp te stellen. Maar met een succesvol resultaat krijg je een balk met een diameter van 1 mm.

Stap 4

Als niets werkte met de optiek van de schijf, kies dan een lens voor de optiek die helpt om de lichtstroom om te zetten in een parallelle straal met de diameter die je nodig hebt. Installeer de lens zo dat de laserdiode zich op de brandpuntsafstand van deze lens bevindt, anders is er geen resultaat.

Stap 5

Houd er rekening mee dat de elementaire driver van uw aanwijzer de stroom niet zal stabiliseren, maar alleen zal beperken, daarom zal de laser in een zaklamp veranderen. Hoe meer de batterijen ontladen, hoe zwakker het licht. Maar het is moeilijk te bepalen wanneer de batterijen besloten te gaan zitten, omdat de wijzer naar het oog altijd helder is. Dus zodra hij stopt met smelten, is het tijd om hem op te laden. Dit is een relatief klein nadeel bij zo'n elementaire "vulling" van de driver zelf.

Aanbevolen: