Hoe Een Houtbewerkingsmachine Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Houtbewerkingsmachine Te Kiezen?
Hoe Een Houtbewerkingsmachine Te Kiezen?

Video: Hoe Een Houtbewerkingsmachine Te Kiezen?

Video: Hoe Een Houtbewerkingsmachine Te Kiezen?
Video: Hammer C3 31 5-voudige combinatie-machine 2024, Maart
Anonim

Moderne houtbewerkingsmachines kunnen veel bewerkingen op hout uitvoeren. Houtbewerking omvat zagen, drogen, slijpen, boren. De kwaliteit van deze operaties hangt volledig af van de kwaliteit en het type apparatuur dat wordt gebruikt. Er is een groot aantal verschillende houtbewerkingsmachines, waaronder het voor een leek moeilijk is om een geschikte en kwalitatief hoogwaardige machine te kiezen.

Hoe een houtbewerkingsmachine te kiezen?
Hoe een houtbewerkingsmachine te kiezen?

instructies:

Stap 1

Gecombineerde werktuigmachines zijn momenteel het populairst in Rusland. Ze hebben veel functies en kunnen verschillende bewerkingen uitvoeren. Vrijwel al deze machines zijn in staat tot langs- en dwarszagen en voegen. Sommige machines kunnen als bovenfrees werken en sommige zijn in staat om gaten in verschillende houtsoorten te boren.

Stap 2

Hoe duurder de machine, hoe meer bewerkingen hij uitvoert. Ondanks de combinatie voeren dergelijke machines bewerkingen uit op hout op een gemiddeld niveau, dat wil zeggen veel slechter dan gespecialiseerde apparaten.

Stap 3

Als u voornamelijk op zoek bent naar een vandiktebank, dan moet u op een vandiktebank letten, omdat deze het werk het beste zal doen. Het is niet de moeite waard om hele "combinaties" op te pakken, waarvan de functies weinig nut hebben. Gecombineerde machines zijn niet in staat om enige bewerking op een echt hoog kwaliteitsniveau uit te voeren, ze maken het proces alleen maar ingewikkelder, vooral bij het uitvoeren van een zeer groot aantal bewerkingen.

Stap 4

Bepaal voordat u een houtbewerkingsmachine aanschaft de taken en functies. Voor het profileren van werkstukken met een grote doorsnede (bouwbalk) is het beter om een machine met een gegoten bed te kiezen. Als het budget relatief klein is, kunt u apparaten met een gelast bed kiezen, maar in termen van betrouwbaarheid zal zo'n machine slechter zijn en nuttiger voor werk dat niet te groot is.

Stap 5

Voor werk op het platteland of in een appartement is een kleine huishoudelijke gecombineerde machine perfect. Let bij het kiezen op de zaagdiepte (tot 85 mm), schaafbreedte (voor dergelijke apparaten tot 25 mm). Ze kunnen werken in conventionele elektriciteitsnetten van 220 V.

Stap 6

Als u van plan bent de productie te organiseren, kunt u beter een industriële houtbewerkingsmachine bestellen. Het werkt met driefasige spanning, heeft een grotere zaagdiepte en schaafbreedte, wat direct afhankelijk is van het vermogen van de motor.

Aanbevolen: