Hoe De Kroon Van Een Horloge Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kroon Van Een Horloge Te Verwijderen?
Hoe De Kroon Van Een Horloge Te Verwijderen?

Video: Hoe De Kroon Van Een Horloge Te Verwijderen?

Video: Hoe De Kroon Van Een Horloge Te Verwijderen?
Video: How to Remove Stems and Crown from Common Movements. Watch and Learn #66 2024, April
Anonim

Soms vind je thuis oude polshorloges die niet meer werken. In dit geval ontstaat onmiddellijk de wens om ze te demonteren en te repareren. Dit proces vereist nauwgezetheid en aandacht, en de grootste moeilijkheid ontstaat bij het verwijderen van het hoofd.

Hoe de kroon van een horloge te verwijderen?
Hoe de kroon van een horloge te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Maak enkele kleine doosjes klaar, zoals luciferdoosjes. Ze zijn nodig om alle uurwerken apart op te vouwen. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om ze zo te ordenen dat ze niet in de war raken over wat er aan de hand was en wat er aan de hand was. Ga lekker aan tafel zitten. Installeer een bureaulamp. Leg een wit vel papier voor je neer. Het is noodzakelijk om alle bewerkingen uit te voeren op het ontleden van de klok erop. Het stelt u niet alleen in staat om snel een gevallen onderdeel te vinden, maar fungeert ook als een lichtreflector om de verlichting te vergroten.

Stap 2

Verwijder de armband van het horloge, dit zal alleen maar interfereren met het werk. Neem een dikke schroevendraaier, een heavy-duty pincet of een mes en open de behuizing met dit gereedschap. Als het is gemaakt met een draad, moet u het verstopte vuil voorzichtig verwijderen en de draadring losdraaien. Verwijder eventuele losse metalen ringen of plastic inzetstukken uit de behuizing. In dit stadium is het raadzaam om de structuur te fotograferen, zodat het later gemakkelijker is om het terug te monteren. Onderzoek het mechanisme.

Stap 3

Draai het horloge om met het glas naar beneden en leg het op een stuk papier. Om het mechanisme uit de koffer te krijgen, moet u de opwindhendel verwijderen. Probeer het niet los te schroeven. Zoek naar een kleine puntvormige pin op het uurwerk. Het wordt meestal gevonden in de buurt van het gat waar de opwindas past. Druk met een pincet of een kegelvormige schroevendraaier op de pin en trek de kroon voorzichtig uit de weg.

Stap 4

Haal het uurwerk uit de kast en vervang dan onmiddellijk de kroon door de hendel. Om dit te doen, neemt u het horloge voorzichtig in uw handen om de wijzers niet te beschadigen, drukt u op de pin en plaatst u de kroon. Sommige horlogemodellen hebben een speciale schroef in plaats van een pen, die een halve slag draait om de kroon eruit te halen.

Aanbevolen: