Hoe Kies Je Een Draadloze Computermuis?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Draadloze Computermuis?
Hoe Kies Je Een Draadloze Computermuis?

Video: Hoe Kies Je Een Draadloze Computermuis?

Video: Hoe Kies Je Een Draadloze Computermuis?
Video: Shopping tips for buying a new mouse 2024, April
Anonim

Draden, draden, draden - de wereld is verstrikt in draden die zich uitstrekken tussen landen en continenten. Het is niet verwonderlijk dat de mensheid op een mooi moment besloot een einde te maken aan deze plaag. Er werden verschillende apparaten uitgevonden, met elkaar verbonden door onzichtbare draden van Bluetooth, Wi-Fi, 3G, LTE enzovoort. En het werd moeilijker voor een persoon om te navigeren bij het kiezen van zelfs de meest gewone muis.

Draadloze muis, stijlvol
Draadloze muis, stijlvol

Fabrikanten van draadloze muizen streven ernaar elkaar te overtreffen. Bijna wekelijks verschijnen er nieuwe modellen. Enerzijds moet de grote verscheidenheid het gemakkelijker maken om het model te kiezen dat bij u past. Aan de andere kant wordt het makkelijker om verward te raken in zo'n assortiment. Maar u kunt zich concentreren op enkele kenmerken die alle apparaten gemeen hebben.

Muis met de hand

De hoofdregel bij het kiezen van een draadloze muis zijn niet "lang spelende" batterijen of het bereik van de adapter. Het belangrijkste is hoe comfortabel het apparaat in de hand ligt.

De belangrijkste parameter is het comfort voor uw hand, anders kunt u deze lange tijd niet gebruiken.

Vraag de verkoper gerust om een muis. Neem het in je hand, luister naar de sensaties. Stel je voor hoe je de cursor urenlang over het scherm laat rijden. Gemak en nogmaals gemak is het belangrijkste criterium. Kies bij de minste twijfel of ongemak een ander model. En het beste van alles - een ergonomische, waarbij elke lijn van het lichaam in uw handpalm en vingers past.

Draadloze adapter

Nadat de eerste stap is voltooid, is het de moeite waard om een adapter te overwegen. Er zijn twee basisvereisten voor: signaalvertrouwen en bereik. Bedenk waar je de muis gaat gebruiken. Als alleen in de buurt van de computer, dan zal "bereik" geen rol spelen. En als je een pc op een tv gaat aansluiten en vanaf de bank bedient, heb je al krachtige elektronica nodig.

Test de muis in de winkel op bereik en ontvangstvertrouwen. Sluit hem aan op je laptop of computer en stap langzaam achteruit. Hoe verder je gaat bij het eerste teken van signaalverlies, hoe beter.

Het is beter om een universele adapter te kiezen, omdat het op deze manier mogelijk is om er andere draadloze apparaten op aan te sluiten: toetsenbord, koptelefoon, printer, enz. Anders heeft elk apparaat een aparte aansluiting en USB-connector nodig.

Het draait allemaal om de lading

Het zwakke punt van elke draadloze technologie zijn batterijen of oplaadbare batterijen. Er zijn twee hoofdtypen: zijn eigen batterij, opgeladen door een speciaal apparaat, of AAA-batterijen. Ervaren gebruikers raden de laatste optie aan.

Het vervangen van AAA-batterijen is veel eenvoudiger dan het vinden van een nieuwe batterij die alleen op een bepaald muismodel past.

De batterij verliest geleidelijk zijn lading en wordt na verloop van tijd onbruikbaar. En het zal niet mogelijk zijn om het te vervangen, omdat alle computerapparatuur vroeg of laat uit de productie zal worden verwijderd. We zullen een nieuwe manipulator moeten kopen.

AAA oplaadbare batterijen zijn, in tegenstelling tot een gewone batterij, altijd beschikbaar en kunnen gemakkelijk worden aangeschaft. Dus de muis zal je heel lang plezier doen.

Vertrouw op het merk, maar jezelf…

En nog een ding - welk merk een muis te kiezen. Het is onmogelijk om deze vraag eenduidig te beantwoorden, maar met de bovenstaande aanbevelingen is de vraag gemakkelijker op te lossen. Er zijn fans van bepaalde merken - dit is hun volste recht. En er zijn mensen die nieuwe merken kiezen en daar helemaal tevreden mee zijn. Onthoud alleen de gegeven aanbevelingen en u kunt vinden wat u leuk vindt.

Aanbevolen: