Een Breedbeeldmonitor Kiezen?

Inhoudsopgave:

Een Breedbeeldmonitor Kiezen?
Een Breedbeeldmonitor Kiezen?

Video: Een Breedbeeldmonitor Kiezen?

Video: Een Breedbeeldmonitor Kiezen?
Video: Dell U2913WM 21:9 ultra-breedbeeld monitor review - Hardware.Info TV (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Breedbeeldmonitoren vervangen geleidelijk andere analogen van de markt. Deze schermen zijn de moeite waard om te kopen als de videokaart van uw computer een hoge resolutie ondersteunt.

Een breedbeeldmonitor kiezen?
Een breedbeeldmonitor kiezen?

Het is nodig

Instructies voor de monitor

instructies:

Stap 1

Breedbeeldmonitoren zijn schermen met een beeldverhouding van 16:9 (soms 16:10) in plaats van 4:3 zoals standaardmonitoren. Dergelijke displays zijn meer uitgerekt in de breedte. Dit is erg handig bij het kijken naar high definition films. Begin met het bepalen van het maximale aantal pixels dat uw monitor kan ondersteunen. Moderne apparaten werken met het FullHD-formaat (1920x1080 pixels). Het is beter om zo'n display te kiezen.

Stap 2

Bereken de pixelresponstijd. Hoe lager dit cijfer, hoe sneller de weergavepixel van kleur verandert. Tegenwoordig zijn monitoren met een responstijd van 5 ms gemakkelijk te vinden. Dit is een perfect acceptabele indicator.

Stap 3

Let op de kijkhoek. Deze eigenschap is erg belangrijk voor breedbeeldmonitoren. Als bij de minste kanteling van het scherm het beeld sterk vervormd is, kun je deze monitor beter weigeren. Het is handig om dergelijke displays alleen te gebruiken als u constant aan tafel zit.

Stap 4

Ontdek het contrast (kleurdiepte) van de monitor. Deze indicator kenmerkt het aantal kleurtinten dat een apparaat kan verzenden. Contrast is een uiterst belangrijke maatstaf voor mensen die met afbeeldingen of verschillende afbeeldingen werken. Afbeeldingen op monitoren met een laag contrast kunnen dof of onduidelijk lijken.

Stap 5

Vergeet de helderheid van het beeld niet. Deze eigenschap is vooral relevant in gevallen waarin zonnestralen of licht van gloeilampen op de monitor vallen.

Stap 6

Selecteer het type monitormatrix. Voor thuisgebruik zijn de MVA- en PVA-formaten perfect. Ze onderscheiden zich door goede eigenschappen en een gemiddelde prijscategorie. Ben je van plan om professioneel met foto- en videoverwerking om te gaan, dan kun je beter kiezen voor een monitor met een IPS-matrix.

Stap 7

Zorg ervoor dat u de vereiste poort hebt om verbinding te maken met de videokaart. Moderne breedbeeldmonitoren kunnen VGA-, HDMI- en DVI-kanalen hebben.

Aanbevolen: