Hoe Maak Je Een Thuisopnamestudio?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Thuisopnamestudio?
Hoe Maak Je Een Thuisopnamestudio?

Video: Hoe Maak Je Een Thuisopnamestudio?

Video: Hoe Maak Je Een Thuisopnamestudio?
Video: How to | Thuis Studio Maken! | Bax Music 2024, April
Anonim

Het is voor een geluidstechnicus niet nodig om een aparte ruimte te huren die is uitgerust met de duurste apparatuur. In een klein appartement kan een opnamehoek worden ingericht. Het is belangrijk om de akoestiek van de ruimte en uw apparatuur serieus te nemen.

Hoe maak je een thuisopnamestudio?
Hoe maak je een thuisopnamestudio?

instructies:

Stap 1

Geluidsisolatie. Buren zullen het niet begrijpen als je ook maar af en toe een volwaardig drumstel of een volwaardige elektrische gitaar opneemt. Bovendien zullen gesprekken buiten de muur je werk beïnvloeden in de vorm van geluiden en onaangename achtergronden. Om anderen of jezelf niet te irriteren, wikkel je de muren met dekens, vilt en maak je ze met meerlagige plastic ramen.

Stap 2

Een computer. Geluidstechniek stelt er geen speciale eisen aan, maar de geluidskaart moet wel goed zijn, uit de klasse "professioneel" ("musical"). Een ingebouwde of zelfs een gamekaart zal niet werken. De prijsklasse van dergelijke kaarten varieert van 3000 tot 5000 roebel. en hoger.

Stap 3

Software. Er zijn veel geluidseditors, plug-ins en andere virtuele opnametools in de moderne wereld. Om het onder de knie te krijgen, volg gespecialiseerde cursussen, zoek naar sites die gewijd zijn aan het maken van muziek in studioomstandigheden en in elektronische stijlen.

Stap 4

USB-interface. Dit is een extern apparaat dat een externe geluidskaart op uw computer aansluit. In tegenstelling tot de ingebouwde kaart, is de externe niet afhankelijk van de ruis in de computer en heeft daarom geen extra geluidsverwerking nodig na het opnemen. Er zijn nog andere voordelen die u zult opmerken bij het vergelijken van geluid dat is opgenomen van het ene type kaart met het andere.

Stap 5

Voorversterker. De voorversterker is bij voorkeur een buizenvoorversterker op basis van een halfgeleiderschakeling. Hierdoor wordt het geluid mooier, helderder, rijker. Dit is merkbaar in zowel vocale als instrumentale opnames.

Stap 6

Mengpaneel. Het doel is om het werken met meerdere geluidsbronnen tegelijk te vergemakkelijken. Het vergemakkelijkt zowel de opname zelf als het mixen van de track, en stelt je in staat om de frequenties en volumes van elke stem afzonderlijk te wijzigen. In elke studio is het nodig, en je moet ook op een dergelijke aankoop letten.

Stap 7

Een draagbare studio kan als alternatief dienen voor al deze apparaten. Het heeft al een ingebouwde processor, een afstandsbediening, een drummachine en andere opties. Om ermee te werken, sluit u gewoon een geluidsbron aan, drukt u op de opnameknop - werken!

Stap 8

Microfoon. Er zijn twee hoofdtypen - dynamisch en condensator, te onderscheiden door de manier waarop geluid wordt gegenereerd. Het tweede type is gevoeliger, maar niet kwaliteit. Voor een specifieke opnamesituatie is het het beste om beide typen microfoons te hebben.

Stap 9

Koptelefoon. De perceptie van de opgenomen track door de geluidstechnicus hangt af van de kwaliteit ervan, dus het is belangrijk om een voldoende krachtig luidsprekersysteem te kiezen. Voor beginners zijn M-Audio, Behringer en Shure geschikt. Naarmate u meer ervaring opdoet, krijgt uw smaak individuele kenmerken en begrijpt u welke akoestiek het beste bij uw stijl past.

Aanbevolen: