Hoe De Voeding Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Voeding Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Hoe De Voeding Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Voeding Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Voeding Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Video: HOW TO install a Power Supply / Step-By-Step 2024, April
Anonim

De manier waarop een moederbord van stroom wordt voorzien, hangt af van de vormfactor: AT of ATX. Sommige krachtige boards hebben ook een extra connector nodig om de processor van stroom te voorzien.

Hoe de voeding op het moederbord aan te sluiten?
Hoe de voeding op het moederbord aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Voer alle bewerkingen uit terwijl de computer spanningsloos is.

Stap 2

Voorzie uw AT-moederbord van stroom met twee enkele rij platte connectoren, elk met 6 pinnen. Ze hebben sleutels die het onmogelijk maken om ze allemaal ondersteboven te verbinden. Het is echter heel gemakkelijk om ze te verwarren, en als je dit doet, zal het moederbord verbranden. Om een dergelijke ontwikkeling van gebeurtenissen uit te sluiten, moet u een eenvoudige regel onthouden: de connectoren moeten zo worden geplaatst dat de zwarte draden zich in het midden bevinden en oranje en rood naar de zijkanten wijzen.

Stap 3

Gebruik een enkele 20-pins of 24-pins connector om een ATX-moederbord van stroom te voorzien. Door de toetsen is het onmogelijk om hem verkeerd om te doen. Een 24-pins voeding kan ook worden aangesloten op een bord dat is uitgerust met een 20-pins bijpassende connector zonder pinnen 11, 12, 23, 24 te gebruiken. Sluit dezelfde 20-pins voeding aan op een moederbord dat is ontworpen om een 24-pins aansluiting, dat kan niet.

Stap 4

Sommige moederborden die zijn ontworpen voor gebruik met krachtige processors, zijn uitgerust met een extra vierpins connector. Hiervoor zijn twee zwarte draden met potentiaal nul geschikt, evenals twee gele, waardoor spanning van +12 V wordt geleverd. Alleen een voedingseenheid met deze connector kan met een dergelijk bord worden gebruikt. U kunt de computer niet inschakelen als deze niet is aangesloten.

Stap 5

Er zijn videokaarten die ook een extra voeding nodig hebben. Het wordt hen toegevoerd via een connector met een vergelijkbare vorm, maar verschillend in zowel de set spanningen als de configuratie van de toetsen. Probeer de connector die is ontworpen voor het voeden van de videokaart niet op het moederbord aan te sluiten en vice versa. U kunt dit echter niet doen, en juist om de reden dat de configuratie van de toetsen voor deze connectoren anders is.

Aanbevolen: