Een Verloren Telefoon Volgen

Inhoudsopgave:

Een Verloren Telefoon Volgen
Een Verloren Telefoon Volgen

Video: Een Verloren Telefoon Volgen

Video: Een Verloren Telefoon Volgen
Video: Phone Lost or Stolen? Here’s What to Do! 2024, Maart
Anonim

Verlies of diefstal van een mobiele telefoon is altijd een grote overlast. Samen met de mogelijk dure telefoon gaat de lijst met contacten van vrienden en kennissen, foto's en andere persoonlijke informatie die in verkeerde handen valt verloren. Om uw verloren telefoon te vinden, moet u eerst de locatie vinden.

Een verloren telefoon volgen
Een verloren telefoon volgen

Het is nodig

Een verklaring aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken over het verlies of de diefstal van een mobiele telefoon, IMEI (international mobile equipment identifier)

instructies:

Stap 1

Raak niet meteen in paniek als je je telefoon kwijt bent. Probeer hem te bellen of een sms te sturen. Misschien is de telefoon ergens in de buurt en als je de oproep hoort, zul je hem vinden. U kunt mogelijk contact opnemen met de persoon die de telefoon heeft gevonden en om terugbetaling vragen tegen een vergoeding of zelfs zomaar.

Stap 2

Als de telefoon niet opneemt, moet u een verklaring aan de politie schrijven over het verlies of de diefstal van de telefoon en de IMEI eraan koppelen. IMEI is een International Mobile Equipment Identity, voor de meeste moderne telefoons is het een 15-cijferig uniek identificatienummer dat wordt ingevoerd in de registratiedatabase van mobiele apparaten en geprogrammeerd in de firmware van de telefoon. De IMEI is te vinden op de telefooncel boven de streepjescode en onder de batterij. Het is ook raadzaam om een telefooncel, een ontvangstbewijs en een garantiekaart bij de aanvraag te voegen. Dit alles is nodig om te bevestigen dat dit mobiele apparaat van jou is.

Stap 3

Van de instanties van het ministerie van Binnenlandse Zaken zouden mobiele operators een verzoek moeten ontvangen om de locatie van de telefoon via IMEI te vinden. Wanneer een mobiel apparaat is verbonden met een GSM-netwerk, wordt de IMEI automatisch verzonden naar mobiele operators, en zij hebben de technische mogelijkheid om te bepalen binnen welk basisstation de telefoon met deze IMEI zich bevindt, en de coördinaten ervan te berekenen met een hoge mate van nauwkeurigheid, zelfs als deze erin is vervangen. SIM-kaart. Op verzoek van de politie is elke mobiele operator verplicht om informatie te verstrekken over de locatie van uw telefoon, aangegeven op een kaart, evenals een lijst met oproepen die met de telefoon zijn gedaan, indien nodig.

Stap 4

Er is nog een andere manier om een verloren telefoon op te sporen - door speciale software te gebruiken die wijdverbreid is op het netwerk. Volgens de ontwikkelaars zijn sommige applicaties in staat om het apparaat te blokkeren, indien nodig, alle belangrijke informatie erop te wissen, alarmen en waarschuwingssignalen te geven aan de ontvoerders, een e-mail te sturen met een telefoonnummer als de simkaart erin wordt vervangen. Er zijn ook veel internetdiensten, onder andere gemaakt door fabrikanten van mobiele apparatuur, die de GPS-module van de telefoon kunnen gebruiken om de locatie te bepalen en op een kaart aan te geven. Het is echter onmogelijk om de nauwkeurigheid te garanderen van het bepalen van de coördinaten van uw verloren mobiele apparaat met behulp van deze elektronische middelen, en ook niet om te hopen op hoge prestaties van speciaal geïnstalleerde applicaties.

Aanbevolen: