Een Verloren Telefoon Terugvinden

Inhoudsopgave:

Een Verloren Telefoon Terugvinden
Een Verloren Telefoon Terugvinden

Video: Een Verloren Telefoon Terugvinden

Video: Een Verloren Telefoon Terugvinden
Video: Smartphone kwijt? Altijd terug! 2024, April
Anonim

Een verloren mobiele telefoon is altijd jammer, ongeacht het model - nieuw en duur of oud, maar erg handig. Sommigen hebben bij het verliezen van een mobiel niet zozeer spijt van de telefoon zelf als wel van de informatie die erin is opgeslagen. Niet elk huis heeft kopieën van foto's die met een mobiele telefoon zijn gemaakt en de telefoonnummers van vrienden op papier. Maar soms kan een verloren apparaat worden geretourneerd als er tijdig maatregelen worden genomen om het te vinden.

Een verloren telefoon terugvinden
Een verloren telefoon terugvinden

instructies:

Stap 1

Stuur een sms naar je nummer met het verzoek om de telefoon terug te sturen voor een beloning. Als het bericht succesvol is afgeleverd, staat de mobiele telefoon aan. Je kunt hem bellen en bespreken met de persoon die de tijd van de ontmoeting en de hoeveelheid dankbaarheid heeft gevonden. Deze methode werkt vaak als fatsoenlijke mensen de verloren telefoon vinden. Soms proberen ze zelf in contact te komen met de eigenaar van de telefoon door de contacten van familieleden in het adresboek te vinden, dus haast je niet om de simkaart te blokkeren. Zelfs als de vinders oneerlijk blijken te zijn en de vondst gaan verkopen, zonder documenten en een koptelefoon, zullen ze er niet meer dan 50% van de werkelijke waarde voor kunnen krijgen. Daarom mag het bedrag van uw dankbaarheid niet minder zijn dan dit bedrag.

Stap 2

Kijk in de documenten voor uw telefoonnummer (IMEI). Het staat meestal vermeld op de doos onder de streepjescode of op de garantiekaart. Dit 15-cijferige nummer is uniek voor elke eenheid. Het wordt onmiddellijk verzonden naar het netwerk van de mobiele operator zodra een simkaart in de telefoon wordt geplaatst. De operator kan bepalen waar uw apparaat wordt gebruikt en bij wie het telefoonnummer is geregistreerd. Deze informatie is geclassificeerd en kan alleen worden verstrekt op verzoek van wetshandhavingsinstanties. Daarom is uw volgende stap om contact op te nemen met de politie.

Stap 3

Schrijf een verklaring over de vermiste telefoon. Voeg een kopie van de bon met het serie- en modelnummer toe, en een kopie van de garantiekaart met het identificatienummer van de machine. Deze documenten zijn het bewijs dat de vermiste telefoon echt van jou is. Helaas is het vinden van een vermiste mobiele telefoon een kostbare onderneming, dus de politie heeft niet altijd haast om de zaak op te lossen. Particuliere beveiligingsbedrijven zijn een alternatief voor overheidsinstanties.

Stap 4

Neem contact op met een particulier beveiligingsbedrijf. Velen van hen sporen met succes verloren of gestolen telefoons op. Binnen een paar dagen nadat ze contact met hen hebben opgenomen, nemen ze contact op met alle mobiele operators in de regio en ontvangen ze, nadat ze het IMEI-nummer hebben opgegeven, informatie over wie en wanneer je telefoon hebt gebruikt. PSC-diensten worden betaald, maar ze lonen als je een dure telefoon hebt.

Stap 5

Zoek naar je eigen telefoon op plaatsen die mobiele telefoons verkopen en kopen. Het toestel heeft mogelijk nog geen nieuwe eigenaar gevonden. Daarom kunt u deze retourneren door documenten te overleggen waaruit blijkt dat de telefoon van u is.

Aanbevolen: