Hoe Een Clamshell-telefoon Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Clamshell-telefoon Te Kiezen?
Hoe Een Clamshell-telefoon Te Kiezen?

Video: Hoe Een Clamshell-telefoon Te Kiezen?

Video: Hoe Een Clamshell-telefoon Te Kiezen?
Video: Hoe smartphones steeds mooiere foto's maken dankzij AI 2024, Mei
Anonim

De clamshell-telefoon is een handige vormfactor voor mobiele apparaten, die helaas geleidelijk wordt vervangen door alles-in-één touchscreen-apparaten. Bij het kiezen van een clamshell is het belangrijk om aandacht te besteden aan de bouwkwaliteit en functionaliteit, evenals het gemak van het werken met het systeem van het apparaat.

Hoe een clamshell-telefoon te kiezen?
Hoe een clamshell-telefoon te kiezen?

Clamshell-telefoonapparaat

De clamshell-telefoon heeft unieke kenmerken waar speciale aandacht aan moet worden besteed. De telefoon zelf van deze vormfactor bestaat uit twee helften, die zijn verbonden door een roterende houder waarmee je de telefoon kunt openen en sluiten.

Het moederbord van het apparaat bevindt zich onder het toetsenbord aan de onderkant van het apparaat en het hoofddisplay bevindt zich aan de achterkant van de hoes. Sommige telefoons hebben ook een extern kleuren- of zwart-witscherm waarmee u gemiste gebeurtenissen kunt bekijken of basisfuncties van de telefoon kunt oproepen.

Openingsmechanisme:

Wanneer u een clamshell-telefoon kiest, moet u letten op de kwaliteit van de houders, die het meest kwetsbare deel ervan zijn. Feit is dat het moederbord met een speciale kabel aan het scherm is bevestigd, die na een tijdje kan worden gewist als de montage van slechte kwaliteit is. Dit probleem komt voor bij de meeste apparaten en bestudeer daarom zorgvuldig de montage- en bouwkwaliteit van de telefoon.

Makkelijk te gebruiken

Het is belangrijk dat het apparaat gemakkelijk met één hand kan worden geopend. Neem de telefoon in uw hand en probeer de hoes van de telefoon te openen. Als dit extra inspanning of het gebruik van een tweede hand vereist, moet u zo'n apparaat niet kopen, omdat dit onhandig is voor het snel beantwoorden van oproepen of dagelijks herhaald gebruik.

Onderzoek de kwaliteit van het scherm en let op het comfort van het toetsenbord. De meeste clamshells hebben een groot toetsenbord dat comfortabel is tijdens het typen, maar in sommige gevallen zijn er uitzonderingen.

Maak uzelf vertrouwd met het menu van het apparaat, controleer de rest van de functies van het apparaat. Let op de kwaliteit van de achtergrondverlichting van het externe beeldscherm, aangezien hij het is die belangrijke gebeurtenissen weergeeft wanneer het deksel van het apparaat is gesloten.

Productiebedrijf

Het is raadzaam om de voorkeur te geven aan merken die zich hebben bewezen in de mobiele markt. Goede clamshells werden gepresenteerd door Motorola en Philips.

In het lagere prijssegment zijn er toestellen als Samsung en Alcatel, die geschikt zijn als handzame telefoon om makkelijk mee te bellen.

De meeste telefoonfabrikanten zijn gestopt met het uitbrengen van apparaten in deze vormfactor. Dit komt door een daling van de vraag naar hen na het verschijnen van sensorapparaten, die momenteel het populairst zijn. Daarom is het tegenwoordig moeilijk om een apparaat te vinden en te kopen dat aan de eisen van een moderne gebruiker kan voldoen.

Aanbevolen: