Een Lege Batterij Opladen

Inhoudsopgave:

Een Lege Batterij Opladen
Een Lege Batterij Opladen

Video: Een Lege Batterij Opladen

Video: Een Lege Batterij Opladen
Video: De Tip - Hoe start je een lege autobatterij? 2024, Mei
Anonim

Een lege batterij van een mobiele telefoon is een van de complotten van Hollywood-thrillers, die elke dag steeds populairder wordt. Niet zo gek, want in de 21e eeuw is een mobiele telefoon al meer dan alleen een communicatiemiddel. U kunt de situatie met een lege batterij redden door kleine huishoudelijke geheimen te hebben.

Een lege batterij opladen
Een lege batterij opladen

Noodzakelijk

  • - huishoudbatterijen;
  • - administratief mes of schaar;
  • - draden.

instructies:

Stap 1

Om een lege batterij op te laden voor een noodgeval of gewoon een belangrijk en kort gesprek, kun je de back-up batterijfunctie van de telefoon gebruiken. Deze functie reserveert een deel van het batterijvermogen voor noodoproepen en het onderhouden van systemen zoals bijvoorbeeld de klokken van Sony Ericcson- en Nokia-telefoons. Helaas werkt deze functie alleen op bepaalde modellen van de opgegeven merken. Om de back-upbatterij te activeren, kiest u respectievelijk * 4720 # of # 3370 # op het toetsenblok van de telefoon.

Stap 2

Als u de trotse eigenaar bent van een moderne telefoon, kunt u een lege batterij opladen met een standaard USB-naar-mini-USB-kabel. Om dit te doen, sluit u de telefoon eenvoudig met een kabel op de computer aan. Deze handeling kan op allerlei willekeurige plekken worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in een winkel met USB-kabels op de toonbank. Tien minuten opladen kan voldoende zijn voor enkele tientallen minuten gesprek.

Stap 3

Een lege batterij kan ook worden opgeladen met een autolader of een universele lader. Dat laatste is goed omdat hij de batterij van de telefoon draadloos kan opladen, maar de auto "oplader" komt vaak terecht in de auto's van taxichauffeurs of gewoon aardige en sympathieke automobilisten.

Stap 4

In het veld kunt u de batterij van de telefoon opladen met gewone huishoudbatterijen en overbelaste bedrading. Om dit te doen, moet u de draden strippen met een mes of een schaar, in serie met deze draden verbinden vier AA-batterijen ("vinger") of andere batterijen, waarvan de totale spanning niet hoger is dan vijf volt. De uitgangsdraden van de resulterende schakeling moeten dan worden aangesloten op de contacten van de telefoonbatterij. Hier kunnen plakband, plasticine of zelfs klei ook van pas komen - als de contacten maar stevig worden vastgehouden, zonder de batterij te oververhitten. Houd er rekening mee dat als de polariteit of het spanningsniveau niet in acht wordt genomen, de batterij kan gaan lekken of zelfs kan exploderen.

Stap 5

Liefhebbers van elektriciens zullen een 2 ohm weerstand kunnen gebruiken die bij de hand is, die moet worden aangesloten op de bundel batterijen die al bekend is van het vorige punt. In dit geval is het mogelijk om een draad van een standaard oplader van je telefoon als kabel te gebruiken en hoeft de batterij zelf niet te worden verwijderd. Een ander pluspunt van dit type opladen is dat het zelfs tijdens het telefoneren kan plaatsvinden.

Aanbevolen: