Een Nieuwe Batterij Correct Opladen

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Batterij Correct Opladen
Een Nieuwe Batterij Correct Opladen

Video: Een Nieuwe Batterij Correct Opladen

Video: Een Nieuwe Batterij Correct Opladen
Video: Uitleg wat een goedkope druppellader doet. 2024, April
Anonim

Na het kopen van een apparaat met een batterij, denken veel mensen na over hoe ze de batterij op de juiste manier kunnen opbergen, gebruiken en opladen. Verschillende soorten voedingen hebben hun eigen optimale oplaadmethodes. Hoe een nieuwe batterij correct opladen? Laten we eens kijken naar twee van de meest moderne en populaire batterijtypes.

Een nieuwe batterij correct opladen
Een nieuwe batterij correct opladen

instructies:

Stap 1

Nikkel-metaalhydride (NiMH)-batterijen, hoewel ze tot het verleden behoren en plaatsmaken voor nieuwere ontwikkelingen, zijn nog steeds erg populair en worden vaak in verschillende apparaten aangetroffen. Controleer na aankoop of er nog lading in de batterij zit. Zo ja, dan moet het worden uitgegeven. En alleen wanneer het batterijpictogram knippert of het apparaat volledig wordt uitgeschakeld, kunt u beginnen met opladen. Sluit de batterij aan op de oplader en laat deze 12-16 uur volledig opladen. Het is het handigst om dit 's nachts te doen, wanneer het apparaat absoluut door niemand nodig is en niemand het zal gebruiken.

Na volledig opladen, ontlaadt u de batterij opnieuw tot het einde en laadt u deze op totdat deze stopt. Herhaal deze stappen 3-4 keer. Dit zal dienen als overklokken van de batterij. De batterij kan nu normaal worden gebruikt. Maar toch, probeer vast te houden aan volledig opladen en ontladen. Hierdoor gaat de nikkelbatterij langer mee.

Stap 2

Een nieuwere en geavanceerdere batterij is een lithium-ion (Li-Ion). Het vereist geen overklokken. Het kan zoals gewoonlijk onmiddellijk worden gebruikt. Probeer echter het volgende schema aan te houden: ontlaad de nieuwe batterij bijna tot het einde (totdat het batterijpictogram knippert). Sluit de batterij aan op de oplader zonder te wachten tot het apparaat is uitgeschakeld. Opladen kan tot 20 uur. Door de batterij de eerste keer en alle volgende keren goed op te laden, helpt u hem langer mee te gaan en meer energie te besparen.

Aanbevolen: