Een Telefoon Vinden Met Imei

Inhoudsopgave:

Een Telefoon Vinden Met Imei
Een Telefoon Vinden Met Imei

Video: Een Telefoon Vinden Met Imei

Video: Een Telefoon Vinden Met Imei
Video: как найти телефон по imei 2024, Mei
Anonim

IMEI is een uniek serienummer van elke mobiele telefoon opgenomen in GSM-formaat. De code wordt opgeslagen in het geheugen van het apparaat en automatisch verzonden naar het netwerk van de mobiele operator wanneer verbinding wordt gemaakt. Deze technologie is ontworpen om het apparaat te beschermen en te identificeren in geval van diefstal. Wetshandhavingsinstanties gebruiken IMEI om de persoon te identificeren die op dit moment mobiel gebruikt.

Een telefoon vinden met imei
Een telefoon vinden met imei

instructies:

Stap 1

IMEI wordt weergegeven op het scherm van elke telefoon na het kiezen van de standaardservicecombinatie * # 06 #. De code is een 15-cijferig nummer dat op de behuizing van het apparaat onder de batterij is geschreven. Het nummer staat ook vermeld op de doos van het toestel, op een sticker met een barcode. Alle drie de indicatoren moeten overeenkomen. Na aanschaf van een telefoon is het raadzaam deze code apart te noteren en op een papiertje te bewaren om bij diefstal contact op te nemen met de politie.

Stap 2

Wanneer u contact opneemt met wetshandhavingsinstanties, geeft u in uw aanvraag de IMEI op die is geregistreerd of aangegeven op de doos. Alle opgegeven gegevens worden naar telecomoperators gestuurd om het gebruik van het vaste toestel door andere personen te controleren.

Stap 3

Lees na het verlaten van uw applicatie regelmatig informatie over de zoekresultaten van de telefoon. Als er lange tijd geen reactie van de politie is ontvangen en de zoektocht lang aansleept, eis dan een officiële reactie van de mobiele operator, die zal getuigen van de genomen maatregelen. Vergeet niet om regelmatig naar de afdeling te bellen, zodat uw zaak niet oud wordt en iemand ermee bezig is, omdat dergelijke verliezen vaak worden vergeten en verklaringen verloren gaan.

Stap 4

In werkelijkheid wordt deze code zelden gevolgd, een gestolen apparaat op nummer wordt slechts in zeldzame gevallen gevonden. Het is ook zeer waarschijnlijk dat de IMEI zal worden vervangen door de nieuwe eigenaar van de telefoon - de operatie kan gemakkelijk tegen een kleine vergoeding worden uitgevoerd in servicecentra en op oudere modellen kan vervanging thuis worden gedaan. Onlangs hebben fabrikanten van mobiele apparaten echter de mate van bescherming van de code verbeterd, en daarom wordt de vervanging ervan gecompliceerder en duurder.

Aanbevolen: