Hoe Onderscheid Je Een Batterij Van Een Batterij?

Inhoudsopgave:

Hoe Onderscheid Je Een Batterij Van Een Batterij?
Hoe Onderscheid Je Een Batterij Van Een Batterij?

Video: Hoe Onderscheid Je Een Batterij Van Een Batterij?

Video: Hoe Onderscheid Je Een Batterij Van Een Batterij?
Video: 🧪 Oplaadbare batterijen - 6 vwo Scheikunde uitleg Nova 9.5 Chemie 16.3 2024, April
Anonim

Het is onmogelijk om ons leven voor te stellen zonder het gebruik van verschillende elektrische apparaten. Voor hun prestaties worden verschillende soorten voedingen gebruikt. De meest populaire zijn batterijen en oplaadbare batterijen, je moet ze kunnen onderscheiden.

Hoe onderscheid je een batterij van een batterij?
Hoe onderscheid je een batterij van een batterij?

instructies:

Stap 1

Lees a.u.b. de specificaties op de accu goed door. Bij het aangeven van de energie-intensiteit van dit type apparaat wordt een milliampère (mAh) meter gebruikt - dit betekent dat het een batterij is. De energiecapaciteit is niet aangegeven op de batterijverpakking. Zoek naar "Oplaadbaar" in de beschrijving. Als dat zo is, ligt er een batterij voor je. Als er "Alkaline" staat, houdt u een verlengde alkalinebatterij vast.

Stap 2

Vraag uw dealer naar de mogelijkheid om de geselecteerde accu op te laden. Volgens de technische kenmerken gaat de batterij langer mee, omdat deze kan worden opgeladen. De batterij kan niet worden opgeladen, wat moet worden bevestigd door het opschrift "Niet opladen". Het draagt al de lading van de moleculen van de elektrische vloeistof en totdat het leeg is, zal de batterij elektriciteit opwekken.

Stap 3

Meet de spanning van het door u gekozen element. De batterij zal een lagere waarde hebben dan de batterij. De normale spanningswaarde voor een batterij is 1, 2 volt (V), op een batterij 1, 6. Deze eigenschap staat ook op de verpakking van het geselecteerde apparaat.

Stap 4

Controleer tijdens het gebruik de tijd gedurende welke de batterijlading behouden blijft. De batterij wordt over een langere periode geleidelijk ontladen. Het is erg moeilijk om de batterij tot het einde te ontladen, omdat apparaten die op batterijvoeding werken niet meer werken nadat de spanning erin is gedaald tot een niveau dat niet genoeg is voor stroom. Als uw speler, rekenmachine, afstandsbediening of een ander apparaat slecht begint te werken, het scherm dimt of helemaal niet aan gaat, is de kans groot dat de batterij onvoldoende spanning heeft en moet worden vervangen.

Aanbevolen: