Een Verzegelde Batterij Opladen

Inhoudsopgave:

Een Verzegelde Batterij Opladen
Een Verzegelde Batterij Opladen

Video: Een Verzegelde Batterij Opladen

Video: Een Verzegelde Batterij Opladen
Video: Uitleg wat een goedkope druppellader doet. 2024, Maart
Anonim

De NKHT-batterij (nikkel-cadmium-verzegeld cilindrisch) kan een AA-batterij vervangen, maar kan, in tegenstelling tot deze, worden opgeladen. Het is bestand tegen enkele honderden laad-ontlaadcycli.

Een verzegelde batterij opladen
Een verzegelde batterij opladen

instructies:

Stap 1

Voor het opladen is het raadzaam om de batterijen te ontladen, zodat de spanning over elk van hen ongeveer één volt is. Een diepere ontlading bederft de elementen, en onvoldoende ontlading veroorzaakt het zogenaamde geheugeneffect. Ontlaad de batterijen indien mogelijk afzonderlijk met een lage stroomsterkte om de spanning erover gelijk te maken.

Stap 2

Zorg ervoor dat de oplader die je hebt (vooraf gemaakt of zelfgemaakt) is ontworpen om te werken met het type batterij dat je gebruikt (nikkel-cadmium of nikkel-metaalhydride). Een zelfgemaakt apparaat moet noodzakelijkerwijs werken in een langzame oplaadmodus met een kleine stroom, wat een tiende van de capaciteit is, terwijl een afgewerkt apparaat ook kan worden ontworpen voor snel opladen. Als uw apparaat laadstromen kan schakelen, selecteert u de juiste voor uw bestaande batterijen.

Stap 3

Als de lader geen transformator heeft, raak dan nooit de contactveren aan wanneer deze is aangesloten. Een zeker teken van een apparaat zonder transformator is licht van gewicht, maar het is het beste om de veren van een apparaat niet aan te raken, tenzij u zeker weet dat het een transformator heeft. Plaats de batterijen in het apparaat en let daarbij op de polariteit. Als het apparaat is ontworpen om batterijen in paren op te laden, moet hun aantal even zijn en worden ze zelf in paren verdeeld in aangrenzende secties. Sluit nu het apparaat aan.

Stap 4

Als het apparaat is ontworpen voor langzaam opladen, wacht dan 15 uur, en als het apparaat snel oplaadt, wacht dan tot de indicatie van het einde van het opladen verschijnt, of wacht, afhankelijk van het type apparaat, de periode die is aangegeven in de instructies. Koppel het apparaat daarna eerst los van het stroomnet en verwijder pas daarna de batterijen.

Stap 5

Plaats de batterijen terug in het batterijvak van het apparaat waarmee ze worden gebruikt, let daarbij ook op de polariteit van de aansluiting. Zorg ervoor dat ze goed werken. Sluit de batterijen nooit kort.

Aanbevolen: