Geluid Op Tv Inschakelen Met HDMI

Inhoudsopgave:

Geluid Op Tv Inschakelen Met HDMI
Geluid Op Tv Inschakelen Met HDMI

Video: Geluid Op Tv Inschakelen Met HDMI

Video: Geluid Op Tv Inschakelen Met HDMI
Video: no sound on tv from pc hdmi - how to solve 2024, Mei
Anonim

De HDMI-interface zorgt voor de overdracht van niet alleen beelden, maar ook geluid. Als zowel de bron als de tv Sound over HDMI ondersteunen, is er geen probleem. Maar wat als er geen ondersteuning is voor deze standaard in ten minste één van de gekoppelde apparaten?

Geluid op tv inschakelen met HDMI
Geluid op tv inschakelen met HDMI

instructies:

Stap 1

Een audiosignaal van de bron naar de tv stuur je niet alleen via de HDMI-kabel zelf, maar ook via een aparte analoge kabel. Zoek de RCA-aansluiting met het label Audio in op de tv. Als er meerdere zijn, gebruik dan degene die zich het dichtst bij de HDMI-ingang bevindt. Sluit het met een kabel aan op de signaalbronconnector met het label Audio out.

Stap 2

Sommige signaalbronnen hebben geen RCA-connectoren, maar zijn uitgerust met SCART-connectoren. Gebruik een SCART-RCA-adapter om het audiosignaal van een dergelijk apparaat te verwijderen. Als een dergelijke adapter niet aanwezig is, gebruikt u de SCART-stekker, die de volgende contacten heeft: 3 - geluidsuitgang, 4 - gemeenschappelijk.

Stap 3

Er zijn televisies die niet de mogelijkheid hebben om beeldgegevens van de ene connector te ontvangen en een audiosignaal van een andere. Daarnaast zijn niet alleen tv's uitgerust met een HDMI-interface, maar ook grote monitoren, waarin versterkers en speakers ontbreken. In dit geval komt uw bestaande component-audiosysteem of muziekcentrum te hulp. Zoek een vrije AUX-connector (ook RCA-type) aan de achterkant van de versterker en sluit het signaal hierop aan. Als de bron stereo is, sluit u deze als volgt aan: witte aansluiting voor links, rood voor rechts.

Stap 4

Bij afwezigheid van een audiosysteem komen computerluidsprekers te hulp. Zoek de koptelefoonaansluiting op de bron (verwar deze niet met de microfoonaansluiting op uw dvd-speler met karaokefunctie) en sluit uw luidsprekers hierop aan. Als de bron geen koptelefoonaansluiting heeft, voert u het signaal van de line-out naar de voorversterker en van de laatste naar de computerluidsprekers. Je redt het wel met een simpele adapter, waarin geen voorversterker zit, maar het geluid zal wel merkbaar stiller zijn.

Stap 5

Als u ervaring hebt met het repareren van tv's en bekend bent met veiligheidsmaatregelen, laat het audiosignaal dan rechtstreeks naar de versterker van het apparaat horen. Verbind de gemeenschappelijke draden van de tv en de signaalbron met elkaar. Zoek de schakeling voor het inschakelen van de microschakeling waarop de versterker is gebouwd. Breng het signaal aan op de ingangsklem van deze microschakeling via een condensator met een capaciteit van ongeveer 0,5 F.

Aanbevolen: