Wat Is Er Gebeurd Tussen Apple En Samsung

Wat Is Er Gebeurd Tussen Apple En Samsung
Wat Is Er Gebeurd Tussen Apple En Samsung

Video: Wat Is Er Gebeurd Tussen Apple En Samsung

Video: Wat Is Er Gebeurd Tussen Apple En Samsung
Video: How Apple And Samsung Became Rivals 2024, Mei
Anonim

Apple is een Amerikaans bedrijf met een aanzienlijk aandeel mobiele apparaten, waaronder tabletcomputers. De activiteiten van het Zuid-Koreaanse concern Samsung overlappen met Apple bij de productie van mobiele apparaten. Deze concurrentie is de reden geworden voor de octrooioorlogen tussen de twee giganten van de wereldwijde elektronica-industrie.

Wat is er gebeurd tussen Apple en Samsung
Wat is er gebeurd tussen Apple en Samsung

Apple beschuldigt Samsung van het kopiëren van het ontwerp van iPads en iPhones in zijn Galaxy Tab-serie. Naast het ontwerp omvat de rechtszaak elementen van de grafische interface van het besturingssysteem en de verpakking van gadgets. In totaal vermeldden de gerechtelijke documenten 22 punten van samenvallen van ontwerpelementen, waarvan de totaliteit, naar de mening van het Amerikaanse bedrijf, in strijd is met octrooiwetten en intellectuele eigendomsrechten.

Apple-advocaten hebben dergelijke claims ingediend bij rechtbanken van verschillende landen en continenten. De meeste worden nog overwogen, en van de weinige die al zijn overwogen, zijn beslissingen in verschillende richtingen genomen - zowel in het voordeel van Apple als in het voordeel van Samsung. Een belangrijke overwinning in deze rechtszaak kan worden beschouwd als de beslissing van een rechtbank in Californië in juni 2012 om de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 tabletcomputer in de Verenigde Staten te verbieden. Het verbod blijft in het land van kracht tot de nieuwe procedure is afgerond. Zo'n beslissing zal het Zuid-Koreaanse concern aanzienlijke financiële schade berokkenen, maar volgens de Amerikaanse rechter Lucy Koh is de omvang ervan niet te vergelijken met de verliezen van Apple.

In december vorig jaar wees een rechtbank in Den Haag een soortgelijke claim van de Amerikanen af. En de Britse rechter Colin Bierce ontkende de beweringen van Apple op een veel radicalere manier. Zijn beslissing verplichtte het Amerikaanse bedrijf om binnen zes maanden een verklaring op zijn website te plaatsen over de ongelijkheid van de iPad met de Galaxy Tab.

De rechtbanken beslissen over zowel de vorderingen van Apple als de tegenvorderingen van Samsung. Maar in tegenstelling tot het Zuid-Koreaanse concern voeren de Amerikanen patentoorlogen op verschillende fronten - de Yabloko-spelers hebben juridische claims tegen Google en HTC. Samen met de rechtszaken stopt Apple niet met werken met deze bedrijven. Zuid-Koreanen leveren bijvoorbeeld MacBook-geheugenmodules en microprocessors voor mobiele apparaten van Amerikaanse bedrijven, waaronder de controversiële iPad-tablets.

Aanbevolen: