Fotoverwerkingssoftware

Inhoudsopgave:

Fotoverwerkingssoftware
Fotoverwerkingssoftware

Video: Fotoverwerkingssoftware

Video: Fotoverwerkingssoftware
Video: Знакомство с сервисом | Carlson PhotoCapture 2024, Maart
Anonim

Fotoverwerking kan van verschillende niveaus zijn - van de eenvoudigste aanpassingen voor jezelf tot professioneel werk in een grafische editor. Volgens deze niveaus kunnen ook programma's voor fotobewerking worden onderverdeeld.

Fotoverwerkingssoftware
Fotoverwerkingssoftware

Basisverwerking en programma's voor beginners

Gebruik gratis programma's om een eenvoudige fotocorrectie uit te voeren, dat wil zeggen de helderheid, het contrast wijzigen, rode ogen verwijderen, bijsnijden, enz. Met PhotoGallery van Microsoft, dat bij Windows Live wordt geleverd, kunt u alle standaardbewerkingen uitvoeren, inclusief het toepassen van filters. Het is gratis, heeft een vertrouwde en intuïtieve interface en is ook niet veeleisend voor bronnen.

Als je een beginner bent, maar ernaar streeft om professionele fotobewerking onder de knie te krijgen, dan is PhotoFiltre iets voor jou. Met dit product kunt u kennis maken met de basistools voor computerbeeldverwerking, veel ingebouwde filters gebruiken, plug-ins aansluiten, 3D-effecten toepassen. Tegelijkertijd heb je niet veel vrije schijfruimte nodig, het programma verbruikt een kleine hoeveelheid bronnen en werkt snel op machines met gewoon vermogen.

PhotoScape kan worden verwezen naar programma's zoals PhotoFiltre. Dit product vereist, net als PhotoFiltre, geen krachtige computerhardware om te werken, maar biedt nog meer mogelijkheden om met foto's te werken. Met PhotoScape kunt u GIF's maken, een breed scala aan decoratieve elementen gebruiken (frames, filters, lettertypen, afbeeldingen) en nog veel meer. Het programma is ideaal voor degenen die vaak foto's op internet plaatsen of ze afdrukken.

Professionele verwerking

Onder krachtige gebruikers is Adobe Photoshop het meest populaire en functionele product. Het heeft een enorm aantal functies, tools en instellingen. Opgemerkt moet worden dat het mogelijk is om met een afbeelding met meerdere lagen te werken, collages te maken, foto's van lage kwaliteit of oude foto's te herstellen, ontwerpelementen te maken voor websites, gedrukt materiaal en nog veel meer. Met Photoshop kunt u zowel eenvoudige als professionele fotoverwerking uitvoeren. Deze "combineren" is echter waarschijnlijk niet geschikt voor eenvoudige bewerking. Het programma is zwaar en vraagt veel van de middelen. Het is een professionele tool voor ervaren fotografen, ontwerpers en kunstenaars.

Als gratis alternatief voor Photoshop kunt u het platformonafhankelijke GIMP-pakket overwegen. Dit programma biedt misschien een grotere set gereedschappen, het is lichter en sneller. De mogelijke nadelen van de editor zijn echter de interface die voor veel gebruikers ongebruikelijk is - elk paneel wordt in een apart venster geopend. Ondanks de mogelijkheid om het uiterlijk van het programma aan te passen, stoot GIMP desondanks zijn uniciteit af. Het is echter het beste om dit product zelf te proberen en te evalueren voordat u betaalt voor een vergelijkbare functionele Photoshop.