Hoe Speel Je Pokemon GO

Inhoudsopgave:

Hoe Speel Je Pokemon GO
Hoe Speel Je Pokemon GO

Video: Hoe Speel Je Pokemon GO

Video: Hoe Speel Je Pokemon GO
Video: Pokémon Go: zo werkt het spel! 2024, April
Anonim

De nieuwe Pokemon GO-app van Nintendo heeft letterlijk de wereld veroverd, miljoenen mensen worden zo meegesleept door dit ongewone spel dat ze er in het nieuws niet over uitgepraat raken. In nieuwsfeeds, op televisie en op sociale netwerken bespreken ze af en toe waar en hoe de volgende Pokemon te vangen.

Hoe speel je Pokemon GO
Hoe speel je Pokemon GO

Wie zijn Pokemon?

"Pokemon" is een woord dat is ontleend aan de Engelse taal, afgeleid van de uitdrukking Pocket Monster (vertaald in het Russisch betekent het "zakmonster"). Deze verbazingwekkende wezens werden uitgevonden in Japan in 1996, toen Pokemon Blue en Pokemon Red werden uitgebracht voor Nintendo's Game Boy handheld gameconsole. De speler fungeerde als trainer om Pokémon te vangen terwijl hij de wereld rondreist. Pokémon konden andere Pokémon bevechten, terwijl de trainers zelf nooit in gevecht raakten en hun pupillen voor deze doeleinden gebruikten.

image
image

In de 20 jaar van zijn bestaan is de wereld van pocketmonsters zo divers geworden dat er tegenwoordig 721 soorten zijn (in de eerste versie van het spel waren er 151 soorten) van verschillende Pokemon, die elk unieke vechtkwaliteiten hebben. Ooit was een hele reeks ooit mega-populaire tekenfilms, strips en speelgoed gewijd aan Pokemon.

Wat is Pokemon GO en waarom is het zo populair?

Nintendo's Pokemon GO ging direct na de release viraal en brak alle records voor het aantal downloads. Deze populariteit van het spel is te danken aan augmented reality-technologie, geïmplementeerd met behulp van een camera op een smartphone, en door de locatie van de speler te volgen in termen van zijn geolocatie. De Pokemon GO-app berekent de geolocatie van de speler en verspreidt de Pokemon zo over de omgeving dat hij enige moeite moet doen om ze te vinden en te vangen. Het belangrijkste kenmerk van dit spel is dat de spelers fysiek actief moeten zijn. Bovendien, hoe meer kilometers een gamer aflegt, hoe meer succes hij zal behalen in de virtuele wereld van Pokemon GO. De meeste Pokémon bevinden zich in grote steden en dichter bij het centrum, terwijl zeldzame soorten de neiging hebben om in afgelegen gebieden te leven (in bergachtige gebieden, in een bosgebied, in de buurt van waterlichamen, enz.).

Hoe begin ik met het spelen van Pokemon GO?

Om de Pokemon GO-app op Android te installeren, moet je deze downloaden van de Google Play-markt (de link naar de app bevindt zich onder het artikel). Om de game op iOS te installeren, moet je de game downloaden uit de App Store. Om de installatie te laten slagen, hebt u een Apple ID nodig die is geregistreerd in de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland of Australië. Deze behoefte is te wijten aan het feit dat de game nog niet officieel is gepresenteerd in Rusland, na zijn verschijning in de Russische Google Play- en App Store-winkels is deze procedure niet langer nodig. Om een dergelijke ID te registreren, moet u zich eerst afmelden bij uw bestaande Apple ID in de App Store en vervolgens een nieuw account maken met een niet-bestaand telefoonnummer en een geldig Amerikaans adres in het gedeelte Taal en regio.

image
image

Wanneer de Pokemon GO-applicatie met succes op je smartphone is geïnstalleerd, kun je veilig naar de fascinerende wereld van Pokemon gaan. Om te beginnen met spelen, moet je een trainer maken door je favoriete geslacht, kleding, huid en haarkleur te kiezen. Vervolgens moet je een naam bedenken voor het gemaakte personage. De app brengt je vervolgens naar een virtuele kaart die overeenkomt met je stadsplattegrond. In de directe omgeving van de trainer verschijnen drie startende Pokémon (Bulbasaur, Squirtle en Charmander), waarvan er één kan worden gevangen. Het spel begon…

Hoe Pokemon te vinden en te vangen

Door je eerste Pokemon te temmen, heb je volledige bewegingsvrijheid en kun je overal heen. Je kunt in de Pokemon GO-app bijna overal op pocketmonsters jagen: in drukke straten, in het centrum en aan de rand van de stad, in het bos, cafés, in de buurt van waterlichamen, enz. De meest voorkomende soorten Pokemon zijn te vinden bij bijna elke ingang, terwijl je voor zeldzame exemplaren excursies moet regelen naar afgelegen delen van de stad, naar industriële zones, naar waterlichamen of buiten de stad.

Er zijn twee manieren om naar virtuele huisdieren te zoeken: je kunt gewoon door het gebied dwalen totdat iemand, door een gelukkige kans, in de buurt is, of je kunt op Pokemon jagen in de sporen. Hoe meer voetafdrukken er op de kaart worden getoond, hoe verder de gewenste Pokemon van je verwijderd is.

image
image

Wanneer je een Pokemon op het scherm van je smartphone ziet, hoef je er alleen maar met je vinger op te tikken, waardoor het vangproces wordt geactiveerd. Om een Pokemon te vangen, moet je hem douchen met Pokeballs. Om het proces van het vangen van pocketmonsters productiever te maken, kun je speciaal kunstaas en Lure Modules voor PokéStops gebruiken. Ze worden soms gegeven voor het bereiken van een nieuw niveau, maar in de regel zullen ze moeten worden gekocht voor gouden munten. Goud in het spel kan worden verkregen voor het verdedigen van stadions of voor echt geld.

Volgens de moeilijkheidsgraad van het vangen, zijn Pokémon verdeeld in drie groepen, te herkennen aan de kleur van de cirkel waarin het zakmonster wordt weergegeven. Als het wezen in het groene kader staat, is het nogal zwak en is er maar één Pokeball nodig om het te vangen. De jacht op een monster in een geel kader is veel moeilijker: je kunt het niet vangen met één Pokeball en de Pokemon zelf zal periodiek losbreken. Het moeilijkste is om de Pokémon in het rode kader te verslaan, er is extra geld nodig om ze te vangen.

Daarnaast is de manier waarop de speler de Pokeball gooit van groot belang bij het jagen op Pokémon. Als je de pokeball op het best mogelijke moment gooit, wanneer de ring van het taps toelopende doel is verkleind tot de minimale grootte, dan zal de kans op succes aanzienlijk toenemen. Wanneer je een bewegend monster raakt, neemt de kans op het vangen ervan ook toe. Bovendien kun je "gedraaide" pokeballs lanceren, hiervoor moet je de bal draaien, cirkelvormige bewegingen simuleren met je vinger op de sensor, dan richten en lanceren. Als je op deze manier een Pokemon vangt, krijg je extra ervaring.

Pokéballs voor het vangen van wilde monsters kunnen worden verkregen op PokéStops die zijn gemarkeerd met een speciaal bord op de kaart. Er zijn er nogal wat en ze duiden in de regel alle belangrijke plaatsen aan: culturele monumenten, metrostations, speeltuinen en andere opmerkelijke objecten. Door PokéStop te benaderen, kun je het aanzetten en de nodige verbruiksartikelen krijgen (pokeballs, gezondheidsdrankjes, eieren, enz.).

Hoe een level omhoog te gaan in Pokemon GO

Voor elke gevangen Pokemon krijgt de speler ervaring (100 punten voor de vangst en nog eens 500 punten voor een nieuwe soort), stof en snoep. Met behulp van stof en snoep kun je de beschikbare Pokémon in je verzameling pompen. Voor meer snoepjes kunnen monsters worden ontwikkeld - dit zal hun gevechtspotentieel vergroten en een aanzienlijke hoeveelheid ervaring toevoegen. Door training en gevechten in de stadions kun je ook je persoonlijke niveau in het spel verhogen, maar ze worden pas beschikbaar nadat je het 5e niveau hebt bereikt.

image
image

Eieren verkregen uit Pokeballs moeten worden "bebroed". Hiervoor wordt het ei in een broedmachine geplaatst, die in de inventaris staat, waarna de teller van de afgelegde kilometers wordt geactiveerd. Hoe meer kilometers je moet afleggen, hoe krachtiger en zeldzamer de uitgekomen Pokemon zal zijn.

Hoe andere spelers te bevechten

De gameplay in Pokemon GO is niet alleen gebaseerd op het verzamelen van wilde monsters, maar ook op spannende gevechten met andere spelers. Bij het bereiken van niveau 5 moet elke coach lid worden van een van de drie teams (blauw, rood of geel). Het team wordt maar één keer geselecteerd, je kunt niet naar de andere kant gaan. Spelers van verschillende teams vechten constant om de controle over de Stadions, die in voldoende aantallen op de kaart aanwezig zijn.

Eén stadion kan worden bestuurd door slechts één team, wiens vertegenwoordigers hun Pokémon erin plaatsen zodat ze de aanvallen van rivaliserende teams afweren. De eigenaren van de monsters die de wacht houden, krijgen gouden munten als beloning voor elke dag dat ze de controle over het stadion hebben weten te behouden. Met de munten die je verdient, kun je nuttige inventaris kopen: gezondheid, broedmachines voor het uitbroeden van eieren, aas voor Pokémon en nog veel meer. De Pokémon die in het stadion is achtergelaten, kan niet worden teruggenomen, je krijgt hem pas terug nadat de vijand het punt heeft veroverd.

image
image

Om een aanval op het stadion te regelen, moet je een team samenstellen (van 2 tot 6 personen) en vechten met alle Pokémon die het stadion bewaken. Bij elke overwinning zal de verdediging van de tegenstander verzwakken en wanneer het verdedigingsniveau nul bereikt, is het mogelijk om het lege punt te bezetten, waarbij je de hulp inroept van vrienden van je team om het te beschermen.

Wet en Pokemon GO

image
image

Ondanks het feit dat de game nog niet is gepresenteerd op het grondgebied van de Russische Federatie (Nintendo verklaart dit door serveroverbelasting), installeren velen de Pokemon GO-applicatie door tijdelijke oplossingen en jagen actief op virtuele huisdieren in de echte wereld. Daarom haastte de regering zich om een aantal wetten goed te keuren die het vangen van Pokémon op de verkeerde plaatsen verbieden.

Je kunt dus geen Pokemon vangen op een gebied dat in privébezit is (bijvoorbeeld in het huis of appartement van iemand anders). Een eenvoudig en onschuldig excuus "Ik wilde Pikachu vangen" zal je niet ontslaan van strafrechtelijke aansprakelijkheid, die bestraft kan worden met een boete van maximaal 40 duizend roebel en mogelijke gevangenisstraf op niet zo afgelegen plaatsen.

Het is ook verboden om huisdieren te zoeken bij stembureaus, anders riskeert u een boete van maximaal 80 duizend roebel. Om de gevoelens van gelovigen niet te beledigen, mag je in geen geval Pokémon zoeken op het grondgebied van de tempels, anders kun je een boete van een half miljoen krijgen of, erger nog, 3 jaar naar de gevangenis gaan om na te denken over je gedrag.

Natuurlijk moet je op het grondgebied van de Russische Federatie jagen op wilde monsters, zonder naar de grens met een andere staat te gaan. In het beste geval kom je af met een hoge boete van 200 duizend roebel, in het ergste geval ga je een echte gevangenisstraf uitzitten (tot 3 jaar).

Aanbevolen: