Hoe Herken Je Een Telefoontap

Inhoudsopgave:

Hoe Herken Je Een Telefoontap
Hoe Herken Je Een Telefoontap

Video: Hoe Herken Je Een Telefoontap

Video: Hoe Herken Je Een Telefoontap
Video: Afgeluisterd via je telefoon? Dit kun je doen 2024, Mei
Anonim

Elke dag zijn er meer en meer spywareprogramma's op internet om naar mobiele telefoons te luisteren. En het is niet moeilijk om zo'n programma op de telefoon van iemand anders te installeren. Om afluisteren op tijd te herkennen, moet u de belangrijkste kenmerken ervan kennen.

Hoe herken je een telefoontap
Hoe herken je een telefoontap

instructies:

Stap 1

Let op de temperatuur van je batterij. Als het te warm is, duidt dit op een versneld ontladingsproces. Een hoge batterijtemperatuur is normaal tijdens een actief gesprek, maar als je de handset een aantal uren niet hebt aangeraakt, dan is er wat werk aan de hand. Een hoge temperatuurstijging in de batterij is een van de tekenen dat er spyware aanwezig is.

Stap 2

Als u merkt dat de batterij in een kortere tijd dan normaal begint leeg te lopen en u deze tegelijkertijd niet actiever dan normaal hebt gebruikt, betekent dit dat er een schadelijke toepassing op de telefoon draait. Het is belangrijk om te onthouden dat telefoonbatterijen na verloop van tijd verslijten en dat de gebruiksduur merkbaar zal afnemen. U moet alarm slaan wanneer uw telefoon gewoonlijk drie dagen werkte na één keer opladen, en na de laatste begon er maar één te werken.

Stap 3

Een ander teken van het afluisteren van een mobiele telefoon is een vertraging bij het uitschakelen. Als het afsluiten zelf langer begint te duren dan normaal, of als het afsluiten helemaal is gestopt en de achtergrondverlichting plotseling begint te knipperen, is er hoogstwaarschijnlijk een van de spyware op uw telefoon geïnstalleerd.

Stap 4

Het afluisteren van de telefoon kan zich uiten in het vreemde gedrag van de mobiel. Als u merkt dat de telefoon zelf periodiek opnieuw opstart, uitschakelt, de achtergrondverlichting in- en uitschakelt, allerlei toepassingen opnieuw start, dan is dit nauwelijks een storing in het besturingssysteem. Wees uiterst voorzichtig met dit gedrag van de telefoon om geen slachtoffer te worden van afluisteren.

Stap 5

Als u tijdens gesprekken met andere abonnees, ongeacht de tijd en plaats, de kwaliteit van de signaalontvangst, gedurende meerdere dagen klikken, echo of ruis hoort, houd er dan rekening mee dat dergelijke interferentie een van de tekenen van afluisteren is.

Aanbevolen: