Hoe Herken Je Een Frauduleuze Winkel Op Internet

Inhoudsopgave:

Hoe Herken Je Een Frauduleuze Winkel Op Internet
Hoe Herken Je Een Frauduleuze Winkel Op Internet

Video: Hoe Herken Je Een Frauduleuze Winkel Op Internet

Video: Hoe Herken Je Een Frauduleuze Winkel Op Internet
Video: Vals geld en hoe je het kunt herkennen 2024, Mei
Anonim

We zijn eraan gewend dat je op internet dezelfde telefoon, smartwatch of andere gadget voor verschillende prijzen kunt kopen. En soms bespaart het echt op aankopen. En soms krijg je een zak zout in plaats van een smartphone. Hoe herken je een frauduleuze winkel en laat je je niet misleiden?

Hoe herken je een frauduleuze winkel op internet
Hoe herken je een frauduleuze winkel op internet

instructies:

Stap 1

Meestal maken boeven een nieuwe site voor hun val. Hij mag niet ouder zijn dan een maand. Gerenommeerde winkels beschouwen de officiële website als een manier om deze te promoten en veranderen deze zelden.

U kunt controleren hoe lang geleden de sitenaam is geregistreerd op speciale services. Bijvoorbeeld gratis en vereist geen registratie www.nic.ru/whois/. We rijden het adres van de website van de winkel in en kijken naar de aanmaakdatum (aangemaakt).

Beeld
Beeld

Stap 2

De enige manier voor boeven om in de regio's te bezorgen, is meestal onder rembours bij het postkantoor. Ze maken gebruik van een maas in de wet in de organisatie van het werk van deze openbare dienst. De Russische Post zal u het pakket pas afgeven nadat het het geld heeft ontvangen. U kunt zich voor de betaling niet vertrouwd maken met de inhoud van de doos.

Nadat een medewerker van de Post het pakket aan u heeft overhandigd, is hij nergens verantwoordelijk voor. U kunt aangifte doen, contact opnemen met de politie. Al deze acties leiden zelden tot succes.

Officiële winkels, zelfs kleine maar eerlijke eenmanszaken, verzenden goederen via de afleverpunten van transportbedrijven. Bij online betalen krijgt u vanuit het OFD-systeem een cheque toegestuurd, die u direct kunt controleren.

Houd er rekening mee dat sommige officiële winkels ook onder rembours verzenden. Maar ze zullen altijd een alternatieve verzendmethode hebben.

Beeld
Beeld

Stap 3

Mogelijkheid om te betalen met creditcard en https in het websiteadres. De aanwezigheid van de letters https in de sitenaam, in vergelijking met het gebruikelijke onbeveiligde http, betekent dat de eigenaar een digitaal SSL-certificaat heeft. Alleen dergelijke sites kunnen kaartbetalingen accepteren.

Fraudeurs creëren tijdelijke sites. Ze hebben geen tijd om te besteden aan het behalen van certificaten en andere subtiliteiten.

Beeld
Beeld

Stap 4

De taak van de oplichters is om de opwinding te vangen van mensen die een impulsaankoop kunnen doen. Daarom vindt u naast de prijs altijd "liever", "opschieten", "de voorraad vervalt over …". Sterker nog, als je op een dag hetzelfde adres bezoekt, verandert er niets. Het aftellen wordt weer ingeschakeld en de oude prijs blijft behouden.

Als ik zo'n lusaftelling zie met een promotie die minder dan een dag geldig is, sluit ik de site onmiddellijk. Dit is bijna altijd vals spelen.

Op de website van de officiële winkel staat altijd een gedetailleerde beschrijving van de actie, waar deze op van toepassing is en wat niet. Een heldere advertentie is ook normaal - een veel voorkomende reclamebeweging voor marketeers die klanten naar een officiële winkel lokken. Maar de actie wordt enkele dagen van tevoren gemeld.

Beeld
Beeld

Stap 5

Elk van de 4 genoemde punten is op zichzelf geen gegarandeerd teken van een valstrik voor kopers. Maar het samenvallen van minstens 2-3 van hen geeft een grote kans dat ze je proberen te bedriegen. Laat u niet misleiden door oplichters!

Aanbevolen: