Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tv

Inhoudsopgave:

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tv
Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tv

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tv

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tv
Video: Nieuwe tv kopen? Wij geven 7 tips om de juiste keuze te maken! 2024, April
Anonim

Voor elke aankoop, met name apparatuur, is het noodzakelijk om de geldlimiet te bepalen. Verbind vervolgens uw gezond verstand zodat verkopers u niet kunnen beïnvloeden. Zo koop je echt de tv die je wilt en verspil je geen extra geld. Verkopers proberen immers vaak slechte of onterecht dure goederen te verkopen. En wat zijn de belangrijkste parameters die de moeite waard zijn om op te letten, nu zullen we overwegen.

Een tv kiezen
Een tv kiezen

Scherm grootte

Bij het kiezen van het formaat van je tv moet je er rekening mee houden vanaf welke afstand je ernaar gaat kijken. De afstand van het scherm tot de kijkpositie moet gelijk zijn aan de diagonaal vermenigvuldigd met 3. Houd er ook rekening mee dat hoe groter de diagonaal, hoe hoger de prijs.

Schermresolutie

Met andere woorden, het is het aantal pixels. Zij zijn verantwoordelijk voor de helderheid van het beeld. Op tv's tot 20 inch is de schermresolutie meestal 1024x768. Met een toename van de diagonaal stijgt deze naar 1920x1080. Het is de moeite waard om te bedenken dat een hoge resolutie nodig is als je een schotelantenne of digitale tv hebt. Dit komt door het feit dat televisie-uitzendingen worden uitgevoerd met een resolutie van 720x576 pixels.

Reactietijd

Een andere parameter om op te letten is de responstijd. In eenvoudige woorden, de verandering in de positie van het kristal in elke pixel. Hoe sneller het is, hoe beter de kleurweergave. Anders zal er bij het bekijken van dynamische scènes een "lus" zijn, waarbij de ene afbeelding op de andere wordt geplaatst. Of het beeld zal wazig lijken, wat ook ongemak zal veroorzaken bij het kijken. Hoogwaardige tv's uit de middenprijsklasse hebben dus een frequentie van 400 Hz en hoger. Duurdere modellen bereiken 1000Hz.

Geluid

Let bij het kiezen van een tv ook op het geluid. Hoe beter het geluid, hoe prettiger het is om naar te kijken. Het is goed als het totale vermogen van de luidsprekers 20W is. Je kunt ook letten op modellen met een aparte soundbar, die het geluid aanvullen met helder geluid en bas.

Moderne tv's hebben veel extra functies. Of je ze nodig hebt of niet, jij beslist. Maar hoe meer er zijn, hoe hoger de prijs. En de kans is groot dat je er niet veel van zult gebruiken.

Aanbevolen: