Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Scanner

Inhoudsopgave:

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Scanner
Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Scanner

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Scanner

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Scanner
Video: Windows 10 - Document inscannen met je scanner 2024, April
Anonim

Het kiezen van een scanner voor werk is niet het gemakkelijkste en meest primitieve proces, zoals veel mensen denken. In feite zal een verkeerd geselecteerde scanner ofwel inactief zijn, snel kapot gaan of de hoeveelheid werk die eraan is toegewezen niet aankunnen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een scanner
Waar moet je op letten bij het kiezen van een scanner

Nu zijn er slechts drie typen en ze verschillen alleen in ontwerp:

  1. Flatbedscanner. Het grootste voordeel van deze scanners is de aanwezigheid van een glassubstraat waarop het te scannen object wordt geplaatst. En wanneer het scanproces begint, beweegt het origineel dat daar ligt niet. In plaats daarvan gaat de straal zelf over het hele oppervlak van het origineel. Deze scanners zijn de meest voorkomende, in de meeste gevallen worden ze thuis of op kantoor gekocht.
  2. Brootsende scanners. Met het apparaat van deze scanners kun je alleen vellen papier scannen, maar het tijdschrift zal niet werken, laat staan een boek. Ze lijken erg op printers, waar het papier aan de ene kant wordt ingevoegd en aan de andere kant wordt uitgevoerd. Alleen in de printer is het nodig om te printen, maar hier om te scannen.
  3. Dia-scanner. Hun naam spreekt voor zich. Deze scanners worden gebruikt om film te scannen en foto's op een computer op te slaan. Sommige modellen flatbedscanners hebben deze functie al.

Type scannersensor

  1. Contact Image Sensor, wat betekent - neem contact op met de beeldsensor. Het belangrijkste voordeel van dit type sensor is de eenvoud van het ontwerp. Dit vermindert het gewicht en de dikte van de scanner en verlaagt de kosten van de scanner. Maar er is ook een nadeel. Deze sensor heeft een geringe scherptediepte. Dat wil zeggen, als het gescande origineel gekreukt is of het boek dichter bij de basis is gebogen, is de gescande afbeelding op de computer onduidelijk.
  2. Charge-Coupled Device is een laadgekoppeld apparaat. Deze sensor heeft een veel betere scherptediepte en een uitstekende kleurweergave. Op een scanner met zo'n sensor kun je vrijwel elk document scannen en het resultaat van het resulterende beeld zal geweldig zijn. Maar dienovereenkomstig wordt het een dure en grote scanner.

De noodzaak van automatische papierinvoer sheet

Allereerst is deze functie nodig als u geen boeken en tijdschriften wilt scannen, maar een groot aantal losse vellen. In feite worden de vellen geladen als in een printer, alleen in de scanner is er een afwisselende invoer van vellen met daaropvolgend scannen. Deze functie wordt bezeten door flatbed- en brootscanners.

Maximaal scanbaar formaat

Meestal is een scanner die werkt met A4-formaat voldoende. En als u een scanner nodig heeft voor grote vellen A2, A1 of A0, dan kunt u deze vinden in een online winkel, omdat het onwaarschijnlijk is dat dergelijke scanners in een eenvoudige computerwinkel worden verkocht.

De scanner is nodig voor thuis- of professioneel werk

Het hangt af van de resolutie van de scanner. De meeste gangbare scanners hebben een resolutie in het bereik van 600-1200 DPI. Dit zou voldoende moeten zijn voor thuisgebruik. Voor professioneel werk heb je een scanner nodig met een hoge resolutie van 2000 DPI of meer.

Kleuren diepte

Voor normaal scannergebruik is een 24-bits kleurweergave geschikt. Maar als je na het scannen met de afbeelding op een computer wilt gaan werken, dan heb je een scanner nodig met een grotere kleurdiepte, 48 bits is de limiet.

De scanner moet een USB-interface hebben

Hoewel de meeste scanners deze interface al hebben, moet u oppassen dat u deze niet mist. De USB-connector is erg handig, met zijn hulp kan de scanner zowel op een vaste pc als op een laptop worden aangesloten. Daarom moet u bij het kiezen van een scanner voor uzelf rekening houden met de aanwezigheid van een USB-connector.

Aangedreven door USB of lichtnet

Je kunt een scanner kopen die werkt via een USB-poort om energie te besparen en de werkplek minder rommelig te houden. Een dergelijke scanner elimineert de draad die in het stopcontact is gestoken.

Ondersteuning besturingssysteem

De scanner moet multisysteem zijn. Dit betekent dat het op elk besturingssysteem zou moeten werken (Windows, Mac OS, Linux). Deze scanners zijn verkrijgbaar bij HP, Epson, Lexmark, Plustek.

Aanbevolen: