Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tablet/smartphone

Inhoudsopgave:

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tablet/smartphone
Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tablet/smartphone

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tablet/smartphone

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tablet/smartphone
Video: Waar moet ik op letten bij het kiezen van een stille laptop? 2024, April
Anonim

Voordat u een tablet kiest, moet u beslissen waar deze voor is. Gebruik je hem puur als reader en voor het kijken van films in HD kwaliteit van Megogo, YouTube, RuTube, dan merk ik uit eigen ervaring dat een tablet met 353MB RAM en een 10 inch scherm hier best geschikt voor is. Als er een tablet nodig is voor internet, dan heb je voor het snel weergeven van webpagina's minimaal 1 GB RAM en 2 cores nodig.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een tablet/smartphone
Waar moet je op letten bij het kiezen van een tablet/smartphone

instructies:

Stap 1

Nadat je hebt besloten dat je snel internet nodig hebt, moet je de grootte van het RAM-geheugen (Random Access Memory) en het aantal cores bepalen. Hiervoor moet je de tablet testen: download het AnTuTu Benchmark-programma van PlayMarket (via een gewone desktopcomputer) naar de USB-stick en vraag de adviseur om het programma op de tablet te installeren. Als resultaat van de test (tabblad Info) is te zien dat er maar één kern is en dat RAM (RAM) slechts 353 MB is, hoewel de adviseur en de kenmerken op internet me verzekerden dat mijn tablet 512 MB RAM heeft.

Dit gebeurde omdat de fabrikant het recht heeft om de configuratie naar eigen goeddunken te wijzigen, en dit staat nergens in de instellingen en op de doos aangegeven.

Zoals u kunt zien, wordt over het algemeen 150 MB gebruikt. Dit is erg klein. Dit gebeurde omdat er 203 MB wordt besteed aan de werking van de videokaart, die uiteraard in de processor is ingebouwd en zijn geheugen gebruikt.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Nu moet je de hoeveelheid intern geheugen testen (bij voorkeur vanaf 16GB). Op het voorbeeld van mijn tablet kun je zien dat het interne geheugen van de tablet, aangegeven als 8GB, eigenlijk is verdeeld in:

a) systeemgeheugen is 0,98 GB, waarvan 0,29 GB beschikbaar is (de rest wordt ingenomen door het systeem);

b) ingebouwd en is 5,38 GB, beschikbaar -1,53 GB.

De vangst is dat er zeer lastige applicaties zijn die koppig niet op het ingebouwde geheugen willen installeren (zoals Google Yandex-kaarten) en de toch al magere (0,29 GB) systeemgeheugenbronnen willen gebruiken.

Er komt een tijd dat deze programma's al het systeemgeheugen "opeten", en het systeem bugs vertoont (de tablet start spontaan opnieuw op en verwijdert alle geïnstalleerde programma's).

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

GPS-beschikbaarheid kan worden gecontroleerd in "Instellingen-Mijn locatie". Als er een GPS-navigator is, dan ziet u de optie "Locatie bepalen door GPS-satellieten".

2 toepassingen later hielpen me de locatie te bepalen: GPS-fix en Sovjet militaire kaarten. De GPS-navigator werkte met satellieten (zonder internet en een simkaart) alleen op straat, we moesten 15 minuten wachten zonder te bewegen. Dit komt omdat er geen extra sensoren waren, waarvan de aanwezigheid ook kan worden achterhaald met een programma als AnTuTu Benchmark

Aanbevolen: