Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Camera

Inhoudsopgave:

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Camera
Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Camera

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Camera

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Camera
Video: Nieuwe camera kopen? Hier moet je op letten! | de Videomakers 2024, April
Anonim

Het kopen van een camera zal niet moeilijk zijn voor iemand die goed thuis is in deze techniek, maar voor de koper van zijn eerste of zelfs derde camera is het huwelijk misschien helemaal niet duidelijk.

Waar moet je op letten bij het kopen van een camera
Waar moet je op letten bij het kopen van een camera

Eerste stap

Het eerste dat u moet doen voordat u koopt, is om informatie op internet te zoeken over het model dat u hebt gekozen: soms komen er hele kavels met hetzelfde huwelijk op de markt, en u moet van tevoren weten hoe groot de kans is dat u een soortgelijk huwelijk ontmoet.

In de winkel

Voel je vrij om zoveel tijd te besteden aan het controleren van de camera als je nodig hebt. De taak van de verkoper is om u een product te verkopen, zelfs met een huwelijk, maar uw taak is om een werkend model te kopen. Neem de camera in je handen en inspecteer de behuizing zorgvuldig: er zijn geen krassen of de schroeven worden niet aangeraakt. Controleer de knoppen, deksels, of de batterij goed vastzit.

Bereid je van tevoren voor en neem je laptop met Exif-O-Matic geïnstalleerd mee. Maak een testopname, open deze in dit programma en zoek de parameter Exposure Sequence Number: dit is het aantal gemaakte frames. Als het aantal klein is, is de camera mogelijk in een winkel gebruikt. Maar een groot aantal geeft hoogstwaarschijnlijk aan dat de camera is gekocht, gebruikt en vervolgens is teruggebracht naar de winkel. Vraag om een ander exemplaar.

Controleer op kapotte en hete pixels. Stel de volgende waarden in: sluitertijd 1/60 sec, ISO 100. Maak een foto van een wit vel papier, bekijk het op een laptop: zie je zwarte stippen, dan zijn dit dode pixels. Verwijder vervolgens de lens, dek de camera af met de dop en maak nog een opname: de witte stippen zijn dezelfde dode pixels. Hot pixels kunnen als volgt worden gedetecteerd: stel afwisselend de sluitertijd van 1/3 sec en 2 sec in (als er een ruisonderdrukkingsfunctie is, moet deze bij deze sluitertijd zijn ingeschakeld) met ISO 100. Afbeeldingen om beschadigde pixels te vinden, worden bekeken met een vergroting van 100%. U kunt beschadigde pixels verwijderen in de garantieservice, maar als hun aantal groot is, moet u onmiddellijk om een ander exemplaar vragen.

Het laatste waar je op moet letten, is focuswerk. In de regel kunt u in winkels speciale tabellen vinden om het scherpstellen te controleren, maar u kunt een gewone liniaal en een lucifer gebruiken. De liniaal wordt verticaal op een wit vel papier geplaatst, de lucifer staat er loodrecht op, in het midden. Maak een foto van de lucifer en de liniaal in een hoek van 45 graden. Focus op het nabije of verre uiteinde van de liniaal - focusfout. Als een wedstrijd in focus is, zoals bedoeld, let dan op de scherptediepte: deze moet ongeveer hetzelfde zijn boven en onder de wedstrijd.

Aankoopproces

Een camera is een complexe en kwetsbare techniek, en hoe betrouwbaarder uw verkoper is, hoe groter de kans dat u een defect of gebruikt model vermijdt en op tijd en gemakkelijk service krijgt. In gespecialiseerde winkels is de prijs van een product vaak te duur, terwijl het in elektronicahypermarkten noodzakelijk is om de camera zorgvuldig te controleren op defecten voordat u deze koopt. Controleer zeker de documenten en de garantiekaart, het uiterlijk van de verpakking.

Bestellen bij een online winkel brengt een zeker risico met zich mee: als er geen alternatief is, spaar dan geen geld voor de goede naam van de verkoper en een goede koeriersdienst.

Aanbevolen: